Otetaan vaikka esimerkiksi 3 liikettä; penkki, kyykky, leuat. Oletetaan että Petteri jaksaa tehdä penkkiä 8 toistoa valitulla painolla, 10 leukaa, 6 kyykkyä valitulla painolla. Kun hän normaalisti noudattaisi tavallista treenijakoa, niin hän tekeekin treenin GTG-tyylillä.
Silloin treeni näyttäisi esim. tältä;
Aamulla Petteri tekisi yhden sarjan kyykkyä sillä samalla painolla, mutta tekisikin vain 3 kyykkyä. Sen jälkeen Petteri tekisi 5 leukaa, jota seuraisi 4 toistoa penkissä samaisella painolla. Eli lihakset käyttäisivät vain 50% siitä voimasta, jonka ne käyttäisivät normisarjassa. Tässä olisi koko treeni.
Aamupäivällä Petteri tekisi saman treenin. Päivällä taas sama, iltapäivällä taas, illalla taas ja ennen nukkumaan menoa taas
Viikossa olisi 2 lepopäivää.
Bodareille tämä on tuttu tapa räjäyttää hauikset, ojentajat ja pohkeet. Mutta bodarit tekee sitä 1vko ja paljon kovemmalla toistomäärillä.
Kuten moni varmasti ajattelee, tämä ei ole shokkitreeniä, joka tehdään vaan 1vko uuden ärsykkeen antamiseksi, vaan sitä tehdään kuten muutakin ohjelmaa. Eli 1-3kk.
Tulin sattumalta törmänneeksi tähän treenitapaan, kun etsin tapoja parantaa leuanvetotulosta tehokkaasti. Pvel Tsatsouline kannattaa tätä ohjelmaa.
Jos tämä toimii, niin sopisi itselle paremmin kuin hyvin, koska jäisi aina voimaa muuhunkin treeniin ja lihakset ei olisi samalla tapaa jäykkinä, kuin normaalisti.
Tärkeimpiä asioita treenimetodissa on se, että 5 eri liikettä on maksimi ja koskaan ei saa vetää lähellekään failurea.
Aloittelijalle kuulemma erityisen hyvä. Mitä mieltä olette? Itselle kuulostaa vähän
ps. tarkemmin kun ajattelee, niin taitaa kaikki voimistelijat treenata tällä metodilla.
edit: huomatettakoon, että tottakai ymmärrän, ettei useimmilla ole aikaa tähän.
GTG-training (Grease the Groove)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire