Onko kukaan tormannyt vastaavaan sokerin korvikkeeseen? Tuotepakkauksen mukaan kyseessa on siis 70% sokerin makeutta vastaava luonnollinen makeutusaine, jolla ei ole glygeemista indexia. Veren sokeria kyseinen tuote ei siis nostata ja on kaloriton, eli pitaisi sopia mainiosti diabeetikoille ja diettaajille. 90% erythritolista poistuu virtsan mukana 24 tunnin sisalla kaytosta, eika tuoteselostuksen tai nopean googlettamisen mukaan aiheuta laksatiivisia vaikutuksia, ellei nyt aivan julmetusti kayta. (1g / paino kg ohjeistettuna maksimina)
Maku seka koostumus on todella lahella oikeaa sokeria. Ei ole kitkeraa jalkimakua niin kuin steviassa, tai millaan muotua aspartaamin tapainen. Ainoa negatiivinen puoli minka huomasin on sen sekoittuvuus. Kuumiin juotaviin ja pienissa maarin kylmiinkin sekoittuu viela siedettavasti, mutta ruoanlaitossa saattaa tuottaa ongelmia, ellei sitten liuota tuotetta etukateen. Itse olen kayttanyt yleensa pienissa maarissa kerrallaan, 5g teen tai viilin sekaan, jolloin liukeneminen ei ole ollut ongelma mutta isompia maaria kayttaessa ruoanlaitossa voi tuottaa ongelmia, koska 1g erythritolia vastaa makeudeltaan 0.7g sokeria, eli saadakseen makean esille pitaisi tata tavaraa kayttaa aika tavalla.
Onko muilla kokemuksia tai mielipiteita tuotteesta, sen kaytosta tai valmistuotteista jotka ovat makeutettu kyseisella aineella? Lankesinko markkinointivaen ansaan taas kerran vai onko tuote mita luvataan?
Erythritol - makeutusaine
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire