Tuossa Gregerin "how not to die" kirjassa käydään läpi aika kattavasti erilaisia ruokavalioita ja elintapasairauksia, kirja pohjaa vuosikymmeniä kestäneisiin tutkimuksiin (lähteet tarkastettavissa), kirjaa saa myös suomen kielisenä.
Ensimmäinen osio keskittyy sydänsairauksiin ja näyttää siltä että mitä vähemmän eläinperäistä ruokaa mukana sen parempi sydämen ja verisuonten kannalta, täysin vegaaninen ruokavalio on ainut jolla on todistetusti saatu nopeaa apua oireisiin, pysäytettyä ja jopa reversoitua sepelvaltimotautia.
Mutta homma ei varmasti kaadu siihen että mukana on silloin tällöin lihaa tahi muuta jos se auttaa ruokavalioon sisälle pääsyä.
Gregerin Nutritionfacts.org sivustoon kannattaa tutustua, sivusto on täysin puolueeton ja voittoatavoittelematon, ei mainoksi eikä kaupallisia sidoksia.
En ole ihan hirveästi perehtynyt tuohon öljy hommaan, palmuöljyä ei suositella tyydyttyneen rasvan takia ja ylipäätään prosessoituihin öljyihin ja rasvoihin ilmeisesti tulee haitallisia yhdisteitä (3-MCBD) prosessoinnin (mm. kuumennuksen) yhteydessä, mutta määrä tekee myrkyn ja aina voi ajatella että onko jokin huono verrattuna johonkin toiseen. Voita ei suositella.
Itse en ole kahteen ja puoleen vuoteen syönyt lihaa ja kaikki eläinperäinen ollut pois ruokalistalta kaksi vuotta.
Lähdin kokeilemaan ihan puhtaasta mielenkiinnosta ja itsekkäistä syistä ilman mitään ideologisia tahi jalompia ajatuksia 🙂.
Mitään negatiivista en ole kokenut, treeni on kulkenut ja näyttää että pientä kehitystäkin olisi taas priorisoitaviin lihasryhmiin saanut, verikokeissa kaikki ollut kohdillaan (veriarvot, hormonit, vitamiinit). Proteiinia tulee kaikesta mitä suuhun laittaa ja enemmän kuin tarpeeksi (itsellä välille 180-230g), ehkä enemmän suoria proteiinin lähteitä pavut ja palkokasvit (soijarouhe ykkönen myslin seassa ), kalorit vaihtelevat välillä n.5000 - 3000kcal (offin lopulta dietin lopulle).
Verisuonten tukkeutuminen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire