vendredi 21 avril 2017

Ravinnon optimointi harrastelijan kannalta?

Puhtaasta mielenkiinnosta aloin ihmetelemään, kuinka paljon ravinnon / lisäravinteiden optimointi auttaa aloittelevaa ja/tai kuntoilumielessä salilla kävijää. Se lienee selvää, että ravinnon merkitys on suuri, kun puhutaan kilpaurheilijoista tai muten editstyneistä harjoittelijoista, ja jokainen pienikin etu kannattaa käyttää hyväkseen. Mutta kuinka paljon aloittelijan tai harrastelijan kannattaa stressata ruokavaliosta tai lisäravinteiden optimoinnista?

Jos henkilö on treenannut vaikkapa 6-12 kuukautta, niin kuinka paljon ruokavalion optimoinnilla saadaan etua verrattuna siihen, että syötäisiin vain järkevästi tavallista kotiruokaa?

Tai saako harrastelija paljonkin etua siitä, että käyttää viimeisen päälle olevia lisäravinteita verrattuna siihen, että ostaisi vain jotain, mitä sattuu marketista kauppareissun yhteydessä löytämään?

Näissä on luonnollisesti erittäin paljon muuttujia, mutta oletetaan että henkilö on tosiaan harrastelija eikä esim, kisadieetillä oleva ammattilaiskehonrakentaja, ja treenaamisessa on perusasiat kunnossa, eli esim treeniohjelmassa ei ole suuria virheitä tai puutteita.

Let's block ads! (Why?)



Ravinnon optimointi harrastelijan kannalta?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire