Itsellä on käytössä Oura, Garmin Venu2 ja HRV4Training johon syketiedot siirtyy Ourasta.
HRV4Training nimensä mukaan keskittyy puhtaasti sykevaihteluvälin analysointiin ja suosittaa keventämään treeniä sykevaihteluvälin ja leposykkeen perusteella.
Itsellä on nyt 6 viikon treenisyklistä 5 viikkoa takana ja sykevaihteluväli on alkanut laskemaan. HRV4Training ehdottaa intensiteetin rajoittamista vaikka viikko 4 oli volyymiltaan ja intensiteetiltään aavistuksen rajoitettu ohjelmassa. Bodybattery garminissa on vielä latautunut hyvin yön aikana. Bodybattery perustuu myös sykevaihteluväliin joten ehkä hieman ristiriitaista suositusta tulee näiden kahden laitteen välillä. Ourasta seuraamalla yönaikaisen sykkeen tasoittuminen tai alin kohta on myös hiipunut lähemmäs heräämistä. Itse leposykkeen keskiarvotrendissä ei ole muutosta tapahtunut.
Tämän viikon 5 treenit on kuitenkin kulkeneet ihan hyvin eikä ole ollut tunnetta että treeni ei kulkisi normaalist.
Viikko 6 on treenipainoiltaan treenisyklin kovin viikko. Uusi sykli alkaa taas viikon päästä ja syklin ensimmäiset viikot on yleensä kevyitä.
Huolimatta sykevaihteluvälin trendistä, koska yleisfiilis on vielä hyvä, vedän ensi viikon vielä täysillä loppuun, mikäli treeni vaan kulkee normaalisti.
Itse olen huomannut että HRV reagoi koviin treeneihin matalampana sykevaihteluvälinä mutta lepopäivien jälkeen palautuu nopeasti normaaleihin lukemiin.
Käytätkö älylaitteita kuormituksen seuraamiseen ja säätämiseen? Mitä mieltä olet niiden hyödystä?
Sykevaihteluväli, älykellot, sormukset ja treenien kuormituksen säätäminen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire