mercredi 22 février 2017

Voimaohjelmia

mitähän mun ohjelmaa sä tarkotat? periaatteessa apuliikkeet ei mitään jumppaa ole, vaan APUliikkeitä, eli kyllä ne tehdään huolella. ei niissäkään mitään pakkotoistoja jne. mutta ihan huoletta rautaa peliin vaan. muu harjottelun rytmitys sit pitää huolen, ettei tuu tehtyä liikaa.

kyllä se hermostonkin treenaaminen voimatreeniä on. jos hermosto käskee lihasta tekeen töitä, niin se tottavie tekee. se tehokkuus sitten on eri asia ja sitähän noi hermostohommat treenaa.

jaoteltaessa peruskausi ja maksimikausi mä yleensä teen hyvin yleisen jaon määrään ja tehoon. eli peruskaudella pyritään kohtuullisilla painoilla saamaan suuria treenivolyymeja ja se vaikutus sitä kautta.

hyvin yksinkertanen, mutta äärimmäisen toimiva progressio on, että otat perusvoimakauden aluksi raudan, jolla saat kohtalaisen hyvin tehtyä 3*4. sitten pyrit kauden ajan (2-3kk) nostamaan sarjoja ja toistoja sekä jonkin verran myös rautaa. yksi esimerkki: 3*4*200= 2400kg --> 6*6*220= 7920kg. volyymi siis kasvoi 3.3- kertaiseksi. mainiota ja ihanaa!

raudan lisääminen on periaatteessa toissijaista. tärkeintä on volyymin kasvu. sitä voi rytmittää esim. aallottamalla eli kolme viikkoa progressiivisesti lisää määrää ja sitten takasin hieman alle tokan viikon ja sit taas ylös. jos peruskausi kestää 3kk, kannattaa ottaa hermoston hereilläpitämiseksi vaikkapa kahden tai kolmen viikon välein sellanen mukava ykkönen ennen työsarjoja tyyliin 3*1*90%. näitä ei kannata tehdä liian usein sitten.

hermosto kyllä tekee töitä aina, kun mikään liikkuu, mutta tuntuma isompaan rautaan löytyy maksimikaudella sitten paremmin, ellei niitä hylkää liian pitkiksi ajoiksi. periaatteessa peruskauden lopuilla suuret määrät saa olon tuntumaan melko tukkoselta ja homma on jo tosi kovaa työtä. sitten onkin vuorossa pieni kevennys ja ach, niin riemuisa maksimijakso. eipä esim. 10 nostoa yli 90%:lla tunnu missään 8*5*85%:n tms. jälkeen.

tällasta :D

Let's block ads! (Why?)



Voimaohjelmia

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire