Tälläistä ei nähdä voimanostossa ja olen järkeillyt tämän johtuvat siitä että pääliikkeet ovat luonteeltaan niin erilaisia. Tempauksessa suoritus kestää sekunnin maksimiraudoillakin mutta maksimimaastavedossa lihas ja kroppa voivat olla hirveän rasituksen alla sen viisikin sekuntia. Siis mitään hajua mulla ei ole asiasta mutta näin olen sen päätellyt. :D
Jos voimanostotreeniin haluaisi lähteä korkeaa treenitiheyttä soveltamaan, niin tietenkin ensin pitäisi miettiä ne hyödyt. Miksi kyykätä 4-6 kertaa viikossa kun varmasti kehitystä tulee sillä kahdellakin kerralla? Jto on ainakin maininnut että tällä ainakin tekniikka pysyy varmasti aina kunnossa ja iskostuu selkärankaan ja onhan se päivänselvää jos kyykkytreenejä tulee vuoden aikana 260 eikä 104.
Harmi kun ei ole liittää mitään lähteitä mutta olen lukenut että parhaiten voima kasvaa rasittamalla sitä maksimaalisella mahdollisella kuormalla viikosta toiseen, kuitenkin pääliikettä säännöllisesti vaihtamalla. Sen sijaan suuren volyymin treenit tuomittiin huonompana tapana kasvattaa voimaa. Itse olen treenannut kummankin tavan mukaan mutta olen viime aikoina tottunut treenaamaan sen kuusikin kertaa viikossa ja uusia metodeja on aina kiva kokeilla joten olisi tämä aika passeli. Tykkään siis treenata usein. Ja eikös motivaatio ole kehityksen tärkein avain joten miksei tällä kehittyisi paremmin siis?
Miten siis ohjelmaa kannattaisi lähteä rakentamaan? Varmaan aika moni päivä keskittyisi nopeusvoiman parantamiseen, varsinkin maven kanssa saisi olla tarkkana ja itse en tämmöisellä ohjelmalla varmaan tekisi sitäkään kuin sen max. 2 kertaa viikossa. Omalla kohdalla olen huomannut että palaudun todella paljon nopeammin painonnostokyykystä kuin voimanostokyykystä, vaikka ensimmäisessä liikerata on isompi. Uskoisin tämän johtuvan myös siitä että montusta lähtiessä pystyy elastista energiaa käyttämällä saaman todella hyvän lähdön, rasittaen kenties lihasta vähemmän? Taaskaan, ei mitään oikeaa hajua asiasta. Kyykkyä pystyisin tekemään sen kuusikin kertaa viikossa, vaihtelevalla rasittavuudella. Kylmähoidot on kyllä aivan ehdoton juttu! Penkkiä olen aina tehnyt max. kaksi kertaa viikkoon joten ei hajuakaan miten kroppa tottuisi vaikka 3-4 treenikertaan. Varmaan nuo kylmetykset kyynärnivelille olisivat aika bueno.
Venäläisiltä tiedemiehiltä ja WSB:stä tuttu konjugaatiometodi olisi varmaan aika hyödyllinen, eli liikettä vaihdettaisiin jopa treenistä treeniin jotta hermosto ei tosiaan pääsisi tottumaan. Esim: eka treenissä penkki, tokassa kapea penkki, kolmannessa lattiapenkki. Kyykyssä voisi välissä vaihtaa leveämpään/kapeampaan asentoon, kyykätä matalalle tai korkealle boxille jne. Mavehan kuulemma hyötyy hirveästi kyykystä, omalla kohdalla en oo tätä koskaan havainnut mutta toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.
Ideoita, ehdotuksia, keskustelua, kokemuksia... :kippis1:
Korkean frekvenssin voimatreeni
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire