jeudi 26 septembre 2024

Polvet kuntoon: linkkejä, vinkkejä ja keskustelua polvivaivoista / ennaltaehkäisystä

Olen henkilökohtaisesti kiivennyt se edellä puuhun polvivaivojeni kanssa jo lähes neljän vuoden ajan, ja siinä vaiheessa kun penkistä nousee enemmän kuin kyykystä, on ehkä aika hyväksyä se tosiasia, että terveet polvet vaativat ainakin omalla kohdallani rajattomasti viitseliäisyyttä. Haluaisinkin koota tämän threadin alle keskustelua maan ja taivaan väliltä polvivaivoista ja niiden ennaltaehkäisystä aina oikeaoppisesta kyykkytekniikasta venyttelyyn ja liikkuvuuden parantamiseen tai polven anatomiaan ja biomekaniikkaan.

Omalla kohdallani tilanne on se, että polvikipujen takia tein sen ratkaisevan virheen muutama vuosi takaperin, että lopetin jalkojen treenaamisen kokonaan noin 2 vuodeksi. Tämän totaalitauon jälkeen jo pelkkä juoksuharjoittelun aloittaminen oli tuskaa, kun säärienkin lihakset olivat täysin surkeassa kunnossa ja alttiina rasitusvammoille, kuten penikkataudille. Nyt polvivaivojen syytä on hieman kartoitettu yleislääkärin ja fysioterapeutin kanssa, ja näyttää siltä, että aiheuttajana on patellofemoraalinivel ja mahdollisesti sen huono liikkuvuus.

Tässä jotain asiaa patellasta ja yleisimmistä polvivaivoista:

Rasitusvamman konservatiivinen hoito
Tapausesimerkkinä patellofemoraalinivel

No Need for Knee Pain
Evaluation and Treatment of Common Knee Problems

Tässä vaiheessa ensimmäinen kysymykseni onkin, että kenen juttusille kannattaa Helsingissä suunnistaa, jos haluaa tarkemman analyysin patellan toimintahäiriöistä?

Omalla kohdallani näyttää siltä, että patellan ongelmat juontavat juurensa vuosikausien venyttelemättömyyteen ja huonoon liikkuvuuteen, mikä hankaloittaa esim. kyykyn suoritustekniikkaa. Kaikki vaikuttaa todellakin liittyvän kaikkeen, kun olen yrittänyt etsiä vinkkejä polvivaivojen hoitoon ja ennen kaikkea vaikuttaa siltä, että viitseliäisyyttä vaaditaan rajattomasti mm. taka- ja etureisien, lonkankoukistajien, pakaroiden, pohkeiden jne. venyttelyyn, erilaisiin liikkuvuusharjoituksiin, varsinkin reisien lihaskalvojen aukomiseen putkirullauksella (foam rolling), perusteellisiin alkulämmittelyihin (juoksumatto, tankojumppa, liikkuvuusharjoitteet), etu- ja takareisien välisestä lihastasapainosta huolehtimiseen, jne., jne.

Seuraavassa muutamia linkkejä edellä kuvattuihin aihepiireihin liittyen:

Pakkotoiston venyttelyopas

Stretching and Flexibility by Brad Appleton

Mitä painettuja venyttelyoppaita suosittelette?

Feel Better for 10 Bucks – Foam Rolling

18 Tips For Bulletproof Knees <-- LUE TÄMÄ!!!

Yllä olevan artikkelin kirjoittaja Mike Robertson on näköjään julkaissut myös tuoreehkon 248-sivuisen kirjan ”Bulletproof Knees”, josta keskustelua täällä. Itse ainakin harkitsen vakavasti hankkivani kyseisen opuksen.

The Painful Seven – Vinkkejä takareisien vahvistamiseen by Christian Thibaudeau

Jalkakyykyn lihashuolto ja yleisimmät vammat – Pekka Anttila

Jalkakyykyn lihashuolto ja yleisimmät vammat, osa 2 – Pekka Anttila

Voimanostajan lihashuolto – Pekka Anttila

Syytä on korostaa myös oikeaoppisen kyykkytekniikan merkitystä polvivaivojen poissa pitämisessä, ja Dippi postasi varsin monipuolisen videokokoelman kyykyn suoritustekniikkaan liittyen:

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=1640927&postcount=93

Lisää kokemuksia, linkkejä ja hyviä artikkeleita polvivaivoista ja kaikesta mahdollisesta niiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon liittyvästä, kiitos… :)

edit: meinasikin unohtua mainita, että jo pelkällä päivittäisellä venyttelyllä, huolellisilla alkulämmittelyillä ja polvilämmittimien käytöllä ovat polvet tuntuneet kyykätessä ja varsinkin sitä seuraavina päivinä paremmilta kuin kertaakaan vaivojen ilmenemisen jälkeen.

Adblock test (Why?)



Polvet kuntoon: linkkejä, vinkkejä ja keskustelua polvivaivoista / ennaltaehkäisystä

Israelin rähinät

Ihanko tosi. Kerro mulle heti alkuun, että miksi Egypti on pitänyt ja pitää edelleen rajan kiinni Gazaan todella tiukasti? Miksi arabit ja muslimit ei jeesaa näitä Gazan palestiinalaisia veljiään? Jos keksit muun syyn kuin että Gazan väki on hulluja terroristeja niin kerro vaan. Aina kirjoitetaan että Israel saartaa Gazaa. Mutta eihän Israel vastaa kuin 2/3 maarajasta. Israel toimittanut sähkönkin sinne, siitä huolimatta että terroristit ei oo kovin hyvin EU lta saamiaan rahoja sähkölaskuihin käyttäneet. Egypti ei halua olla missään tekemisissä Gazan asukkaiden kanssa. Se että Israel pitää terroristeihin päin rajaa kiinni on hyvinkin perusteltua. Mutta miksi Egyptiä ei lännen vasemmistomedia syyllistä sulkutoimista? Egyptiä Hamas ei edes uhkaa kartalta poistamisella, kuten Israelia. Sitten vielä sellainen homma, että maa joka hyökkää toiseen maahan kantaa itse vastuun seurauksista. On täysin kansainvälisen oikeuden hyväksymää, että puolustava maa ottaa vaikka kokonaan haltuunsa hyökkäävän maan. En yllättyisi vaikka Gaza nyt tyhjennetään kokonaan ja Egypti joutuu ottamaan vastaan sen 2 miljoonaa ihmistä joita sitten Kreml junailee Eurooppaan ja tänne Suomeen saakka. Israel on puolustussodissa ennenkin laajentanut aluettaan. Niin siinä käy nytkin ja demonisen vihan vallassa oleva vasemmisto kiemurtelee kiukusta niinkuin aina ennenkin.

Kyllä on asenteellisuus räikeää niillä jotka nytkin tämän sodan yhteydessä höpöttää satuja joissa syyllisiä sotaan on molemmat osapuolet. Totuus ei toki valheella miksikään muutu, ja lopulta totuus voittaa.

Adblock test (Why?)



Israelin rähinät

lundi 23 septembre 2024

Makwan Amirkhani

Mielipideasioitahan nuo on, että kuka tykkää nöyrästä asenteesta ja kuka vähän räiskyvämmästä persoonasta, mutta kyllä se vaan etenkin kamppailu-urheilussa niin on, että ottelijat jotka muistetaan vielä 50 vuotta uran loppumisen jälkeenkin ovat niitä jotka olivat kovia, mutta myös sen lisäksi kaikkea muuta kuin vaatimattomia.

Miettikää nyt nyrkkeilyn puolelta vaikka Alia, Foremania, Tysonia yms. Ei noista kukaan kovin nöyrä ollut. Tyson noista ainut kuka saattoi olla matsien jälkeen suht nöyrä, mutta kun tuolla on juuri haukuttu Overeemin ottelua edeltäviä puheita yms. ylimielisiksi, niin muistaako kukaan minkälaisia puheita esim. Tyson puhui ennen otteluitaan?
Ei siellä nöyristelty. Ali ei ikinä nöyristellyt mitään ja kyllä siellä Frazierit Holmesit ja monet monet muut tekivät selväksi oman kantansa aina siihin, että kuka on kovin jätkä. Nämä seikat ovat niitä, mistä ottelijat muistetaan (tietysti sen urheilullisen menestyksen ja hienojen otteluiden lisäksi). Isolla staralla usein on iso ego ja nämä ovat niitä ukkoja joita rakastetaan, vihataan, joista puhutaan ja jotka muistetaan.

Klitchkot ovat tällä hetkellä ylivoimaisia, mutta veikkaan, ettei heidän nimensä tule jäämään niin vahvasti kuitenkaan historiankirjoihin jo ihan sen takia, että käyttäytyvät niin asiallisesti kehän ulkopuolella.
Toki voidaan sanoa Klitchkojen otteluita myös tylsiksi, mutta jos Klitchkojen kehän ulkopuolinen ulosanti olisi esim. Tony Halme -luokkaa, niin aivan varmasti kiinnostaisivat suurta yleisöä enemmän.

Uhoamistakin on sitten monenlaista ja sille olisi hyvä olla jotain perusteita. Juurikin nämä jenkki tuf-ukkelit aiheuttavat välillä suurta myötähäpeää, kun ei oikeasti ole minkäänlaista pohjaa niille suurille puheille ja uhossa ei ole edes mitään älykkyyttä mukana (vrt. Sonnenin uhot).

Fedor on siinä mielessä valtava poikkeus, että saavutti oman asemansa puhtaasti kehänsisäisillä otteilla ja oli todella nöyrä kehän ulkopuolella. Mutta Fedor olikin taas sitten varsin poikkeuksellinen yksilö kehätaidoiltaan. Siellä rytisi ja aina nousi saman ukon käsi lopuksi ylös.
UFC:ssa Chael Sonnen tunnetaan paremmin kuin muutamien painoluokkien hallitsevat mestarit, vaikka Sonnen ei ole itse missään vaiheessa onnistunut itse UFC vyötä saavuttamaan ja yleensä voittaa matsinsa vielä decisionilla.

Urheilu vaatii toki nöyrää asennetta treenaamiseen ja varmasti nämä kovimmatkin puhujat sisimmissään kunnioittavat ottelijana sitä ukkoa joka häkin toisella laidalla seisoo, muuten ei riitä motivaatio järkyttävän kovaan treeniin ennen matsia, jos ei yhtään kunnioita toisen osaamista.
Aina tarvitaan sitä urheilullista osaamista sinne taakse, mutta legendaksi tullaan yleensä vain urheilullisten ansioiden ja kiinnostavan persoonan yhteisvaikutuksella.

Tulipas pitkä postaus, mutta tämmösiä mietteitä tähän "ego-asiaan" :)

Adblock test (Why?)



Makwan Amirkhani

Ylilyönti Podcast

Äänitorvet puivat tällä viikolla päähänlyönnin entisiä ja nykyisiä suurnimiä. Nyrkkeilyn supertähti Anthony Joshua nousee kotikehään kohdatakseen viikon matsissa Aleksandr Povetkinin, lisäksi analyysin kohteena on leffalegenda Bud Spencer sekä hänen lapsenlapsensa Carlo Pedersoli Jr, joka nähdään Sao Paulon UFC-illan tähtenä.
Aiheet:
-> 00.30: Puheenaiheet - RIP Kid Yamamoto, UFC-ottelijan doping-käry, UFC Moskova, Golovkin-Canelo
-> 13.20: Viikon matsit - Anthony Joshua vs. Aleksandr Povetkin
-> 30.20: Viikon matsit - Alex Oliveira vs. Carlo Pedersoli Jr. (Eläköön Bud Spencer!)
-> 43.20: Viikon tärpit - UFC Sao Paulo: Bueno vs. Robertson, Sakai vs. Sherman, Livia Renata Souza
-> 50.30: Kuulijakysymykset - Mark Huntin jatko? Tuomas Simolalle kunnon vastus? Suomalaisia Bellatoriin?

https://itunes.apple.com/fi/podcast...vs-povetkin/id1266582209?i=1000420018204&mt=2


View: https://soundcloud.com/unibetfinland/ylilyonti-80

Adblock test (Why?)



Ylilyönti Podcast

mardi 17 septembre 2024

Suomalainen politiikka

Tässä luin juuri iltalehdestä Ari Vatasen mietteitä http://www.iltalehti.fi/2005/02/22/2776142_uu.shtml ja vaikka en Vatasen poliittisista kyvyistä mitään tiedä, ja vaikka en ehkä ihan kaikkea allekirjoita, minusta entinen rallikuski teki hyvän päänavauksen keskustelulle. Tosin tämä keskustelu tulee rajoittumaan muutamaan foorumiin, sillä poliittinen johtohan täällä ei tunnetusti vastaa kritiikkiin, eikä myöskään suoranaisiin syytöksiin. Mentaliteetti 'ollaan hiljaa niin se unohtuu' hallitaan täällä paremmin kuin missään muualla.

Minusta meillä on pari perustavan laatuista virhettä, ja voin ne mielestäni kehiin pistää kun en politiikassa mukana ole ja koen siis olevani tarpeeksi objektiivinen, mitä esimerkiksi puolueisiin tulee. En esimerkiksi koe, että Suomessa on yhtään varteenotettavaa puoluetta joka jakaisi kanssani arvot ja menettelytavat, jotta voisin heihin liittyä tai kannattaa.

Maailman spektrumissahan me olemme hyvinkin vasemmalla. Noh, aina voi sanoa että kun ei sitä voi spektrumissa mitata, mutta se on yksi tapa mitata joten nyt käytän sitä mallia, ja varmasti pitänee paikkansa. Ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ole, ei meidän tarvitse ihan niin oikealla olla kuin monet muut maat. Sosiaalisiin arvoihin perustuen ja nojautuen ei tästä maasta kovin oikeistolaista noin taloudellisesti tehdä, ja ihan hyvä näin minun mielestäni. Perusturva on hyvä olla kaikilla ja ainakin se idea että kaikista pidetään huolta jos on huonoa onnea matkassa.

Kuitenkin viimeisten päivien uutiset, kuten se että Nokialta tulee yli miljardi euroa verorahaa tähän maahan, joka tietysti on hyvä asia, mutta hälytyskellot alkoi itsellä ainakin soimaan. Kun nyt tiedetään miten aina kaikesta pitää leikata, ja miten se todellinen ostovoima ei kuitenkaan täällä kasva, ja kuinka bruttokansantuote on jotain törkeää tasoa verrattuna Eurooppaan yleisesti, niin mitä jso Nokiaa EI olisi? Mitä jos tämä yksi megalomaaninen menestystarina olisi jäänyt tulematta.... ? Tuntuu siltä, että tulevaisuuden kannalta kehitys ei mene eteenpäin, tai sitten se menee liian hitaasti. Tarvittaisiin 10 Nokiaa lisää. Mutta ei niitä Nokioita tule, nuoria ei kiinnosta yrittäminen, lähinnä sen takia että korkea verotus ei innosta yrittämään ja ottamaan sitä riskiä ja omistautumista. Korkeakoulujen opiskelijoiden mielipiteitä näissä asioissa on usein mitattu, ja ponnistelujen jälkeen tilanne näyttää vielä surkeammalta. Miksi näin?

Väittäisin että kyseessä onkin silmälumeteot. Yrittäjyyteen on kannustettu, ja siihen on nyt satsattu. Tämän me tiedämme, koska näin lehdissä aina lukee ja joka hiton kerta siitä poliitikot mainitsee ja omaa puoluettaan sillä hehkuttaa. Missä on käytännön teot? Miten tätä yrittäjyyttä on siis kannustettu??? Minä en tiedä. Olen asiaa monilta kysyneet, eikä hekään tiedä. Se, että on muutettu jotain rekisteröitymislomaketta yksinkertaisemmaksi ja nopeutettu sen rekisteröintiä kahdella päivällä ja se että on pari kioskia lisää missä joku täti neuvoo miten se täytetään ei todellakaan ole mitään kannustamista. Puheet on aina isoja, mutta missäs on nämä teot?

Täällähän ei myöskään ole mitään vastuuta lupauksista, tosin tuskin on muuallakaan. Kaikki aina puolittaa työttömyyden jnejne.. Mutta eihän siinä koskaan niin käy. No mitä sitten? No sitä sitten, että miksi meillä aina sama joukkue pelaa kun ne ei koskaan sitä maalia tee? Kakkoskenttä sisään! Kokeillaan uusia tuulia, samat on saaneet yrittää jo monta kautta. Mutta niinhän siinä käy, että Suomen mahtava puolueiden valta-asetelma tulee ja jyllää. Täällä ei yksilöt pokkuroi, vaan puolueet. Puolueet ajavat maan etuja, sillä puolueiden kautta pääsee vaikuttamaan politiikkaan, niihin voi liittyä, niissä voi ilmaista mielipiteensä ja niillä eväillä sitten eteenpäin. Tosin onko se nyt oikeasti näin?

Ettei vaan olisi käynyt niin vuosien saatossa, että puolueet ovat kasvaneet omiksi entiteeteikseen, jotka palvelevat.. itseään. Puolueen tehtävä nro 1 on säilyttää asema, ja kasvattaa sitä. Tämä tehtävä on niin massiivinen, kun se kaikilla muillakin on, että sitten ei paljon muuta enää tehdäkään. Pidetään huolta että keksitään lisää virkamiespaikkoja, joihin työnnetään omat puoluekaverit. Tällä voidaan palkita omia kavereita ja pitää huolta että itselläkin on mukavasti kun ei enää ääniä tipu. Myös näennäisesti saadaan lisää valtaa puolueelle. Kotimainen lobbaus-systeemi on mielestäni oksettavampaa kuin esim Amerikkalainen, jossa rehellisesti työnnetään rahaa käteen ja sanotaan että sä teet sitten näin. Se ei sentään syö valtion kassaa, täällähän isketään verorahoille semmoset virat pystyyn joilla ei oikeasti mitään tee. Ja ne mitkä luotiin joskus 70-luvulla kulta-aikaan, niitä ei todellakaan lakkauteta. Saavutettuja etuja ei koskaan anneta takaisin.

Toisaalta tämä on järkeenkäypää toimintaa, jos ajattelee puolueen itsensä kannalta. Mutta ei se sitten muita palvelekaan. Mistä johtuu, että aina kun uudet valinnat on edessä, ja tulee suuret väittelyt, niin ne ei koskaan ole edes eri mieltä asioista? Ainoa erimielisyys tulee budjetista, joiden ero on alta kaksi promillea. Ja sitten toisten mielestä toisten budjetti tuhoaa koko Euroopan, ja toisten mielestä toinen on niin epärealistinen ettei mitään tolkkua. Mikä fundamentalistinen käytännön ero näillä valtapuolueillakin on? Pitääkö sitä ruveta ydinfyysikoksi että senkin ymmärtää? Siis tarkoitan, että puheissahan ne eroavat kuin yö ja päivä, käytäntö... ?

Jotkut sanovat että sehän on ihanteellinen tilanne se semmoinen. No vitut on, nämä samat kaverithan tätä sirkusta nyt on jo vuosikymmenet pyörittäneet, olis jo aika vaihtaa uutta verta kentälle mutta kun ei sinne kukaan halua mennä 600 euron budjetilla. Kyllähän sen nyt näkee kun meillä on Mikko Alataloja ja muita ihme seppiä siellä.

Noh sitten siihen todelliseen asiaan. Minä kysyn vaan, että minkä takia meillä ei tulla äänestämään EU-perustuslaista? Johan siitä jo ennakkoon tunnutellen on äänestetty hieman Espanjassa, ja tullaan äänestämään monissa muissa. Miksi meillä ei ole edes keskustelua miksi siitä ei tulla äänestämään? Eikös nämä ole sellaisia kysymyksiä, joista olis hyvä antaa kansan päättää, niinkuin kunnon demokratiassa on tapana? Kuka asiaa hoitaa, mihin suuntaan ja kenen avustuksella ja koska? Eihän tästä edes mainita. Ja mikä se EU:n uusi perustuslaki tulee olemaan? Noh, minä tiedän koska sen olen netistä kaivanut esiin ja lukenut. Miten on monen muun laita? Eikö tätä prujua nyt voi jakaa joka kotiin niinkuin puhelinluetteloa? Eikös se ole vähän niinkuin itsestään selvä asia? Ja miten niin ei ole?

Ja vielä viimeinen asia, täällä jos edes kehtaa mainita eriävää mielipidettä, jos se on oikealle on ehdottomasti natsi. Vasemmalle, no se on trendikästä, tai jos vielä reippaammin niin sitten kommunisti. Täällä saadaan tunteet heti pintaan kun hiukka erotaan siitä mitä nämä lipposet ja muut meuhkaa. Heti on joku pahimman luokan populistipaska ja äärioikeistolainen. Itsekin kun väittelin erään jantterin kanssa siitä, kuinka nykyään useilla alueilla on halvempaa käyttää omaa autoa vaikka bensan hinta on pilvissä, kuin joukkoliikennettä. Ja että harvoin olen missään maassa paljon matkustaneena nähnyt näin kallista joukkoliikennettä, ja tämä on osaperustelu korkeille veroille, josta väitin että se ei ole enää perusteltua koska siihen ei saa asiallista vastinetta. Oma kantani perustui että verot voi olla näinkin korkealla jos sillä oikeasti saadaan vastinetta, eli joukkuliikennettä, ilmaista opiskelua, HYVÄÄ terveydenhuoltoa... ja hyväähän se onkin, jos niillä olisi vaan rahaa ihmisiä hoitaa.

Noh, heti leimauduin äärioikeistolaiseksi, joka haluaa pakolaisetkin karkottaa, vaikka siitä ei edes ollut puhe missään vaiheessa. Että näin meillä.. ja kyseessä ei todellakaan ole poikkeuksellinen mielipide häneltä, vaan tähän törmää enemmän kun toisinpäin. Suomettuminen on kyllä tässä maassa onnistunut niin täydellisesti että hitaampaa heikottaa.

Loppukaneetiksi vielä vatasen kootut:

"Ulkopolitiikkamme johtopari presidentti Halonen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja taistelevat eilisen taistoja. He eivät ole kyenneet jättämään 70-luvun USA- ja armeijavastaisia ideologioistaan. (...) Siis ei Natolle ja ei EU:n yhteiselle puolustukselle! Meidän johtajiemme suuri projekti on sen sijaan Helsinki-prosessi, jossa Suomi panee kuriin globalisaatiota. Suomi ei ole kansalaisjärjestö eikä Attac paras puolustus!"

"Presidentti Halonen vaatii YK:n vihreää valoa myös EU:n valmiusjoukkojen lähettämiselle. Entä tuhannet siviilit Srebrenicassa, jotka saivat surmansa luottaessaan YK:n suojeluun? Dogmaattisuus voi olla realismin tappava korvike. Aiemmat sosiaalidemokraattiset johtajamme Martti Ahtisaari ja Paavo Lipponen eivät jaa tätä chamberlainilaista maailmankuvaa.

Tässä tienhaarassa suomalaiset ansaitsevat johtajuutta, joka kestää historian testin."

Aamen.

Mistä näitä sikiää ... :whip:

Äänestäkää DayOne presidentiksi!! :piis:

Adblock test (Why?)



Suomalainen politiikka

lundi 16 septembre 2024

Pystyottelu - yleinen keskustelu

Luin jokin aika sitten Savolaisen Maken vanhan Supermassa-kirjan. siinä oli yksi lause, joka muistutti minua sitä, miksi tuntin treenaajana hengenheimolaisuutta Maken kanssa. Se meni jotenkin näin: "Jos tahdot isot lihakset, et voi mennä pelaamaan kaverien kanssa futista silloin kun huvittaa!"

Tämä on minusta se juttu. Missä hyvänsä urheilulajissa kehittyminen kunnolla vaatii kokonaisvaltaisen panostuksen. Ei voi treenata yhtaikaa mäkihyppyä ja moukarinheittoa. Tai ainakaan tulla niissä molemmissa yhtään miksikään. Toki jos harrastelee kuntoilumielessä, niin silloin kaikki lisäliikunta on hyväksi, kunhan siinä ei loukkaa itseään. Tällöin pitää kuitenkin hyväksyä se, että kehitys jää alkeistasolle.

Jos tausta on punttihommissa (ja niissä on kehitytty kohtuullisesti), niin potkunyrkkeilyn kannalta ei ainakaan ensimmäiseen vuoteen kannata koskea rautoihin. Perusvoimataso on jo enemmän kuin riittävä. Kilpapotkunyrkkeilijät eivät välttämättä penkkaa edes omaa painoaan. Voimatreeni kuitenkin on sellaista, että se kuluttaa esim. juoksemiseen verrattuna aika paljon ja vaatii palautumista. Yhden voimatreenin sijaan voi tehdä kaksikin peruskuntotreeniä ilman että kokonaisrasitustaso nousee. Nämä ovat paljon hyödyllisempiä punttitaustaiselle kaverille, joka on tyypillisesti vahva, mutta aerobiselta kuntotasoltaan heikko.

Jos voimatreeniä tehdään, niin ei ole olemassa mitään "potkunyrkkeilijän voimaohjelmaa". Se riippuu tavoitteista ja voimatreeni on aivan erilaista peruskuntokaudella, kilpailuun valmistavalla kaudella, kilpailukaudella ja ylimenokaudella. Lisäksi muutoksia tehdään yleensä myös kauden pääkilpailun lähestyessä. Puhumatta siitä, että treeni pitäisi muutenkin suunnitella yksilökohtaisesti muun treenin ja vahvuuksien/heikkouksien mukaan.

Adblock test (Why?)



Pystyottelu - yleinen keskustelu

dimanche 8 septembre 2024

Suomen vahvin 2024

Näytti kyllä haastavalle touhulle paikanpäälläkin. Kova sadekuuro ennen miesten kisaa taisi hankaloittaa rekanvetoa.
Juontajan mukaan paikalla ollut Riku Kiri oli tuumannut maastavetopainosta 300kg, että nyt siirryttiin jo penkkipainoihin😅. Toivoisin kyllä Pynnöselle voittoa, kun Törrökin taitaa olla pelistä pois tällä kertaa. On se Allonen kova ja mahdollisen voittonsa ansaitsee. Vähän kyllä kans sitä mieltä, että pitäisi suomen vahvimman miehen vetää edes kerran se 300 maasta. Minä päivänä vaan ja millä tangolla vaan

Adblock test (Why?)



Suomen vahvin 2024

samedi 7 septembre 2024

Sähkön hinta

Lokakuun alussa menee määräaikainen umpeen. Nykyinen sähkönmyyjä tarjosi 28,70c/kwh hintaa 12kk ja tartuin siihen.

Käyttösähköä on tullut nyt seurattua ja kiinnitetty huomiota kulutustottumuksiin. Noin 20% vähemmän menee sähköä ku viime vuonna vastaavaan aikaan. Lämmitys on ilpillä, sen kun laittaa tulille ja huonelämpö asteen pari vähemmän ku viime talvena niin siinä on meidän säästötalkoot.

No mietin kans jos lapioisi tuonne päätyseinän sokkelia vasten lunta talven yli, vähän kakspiippunen juttu

Adblock test (Why?)



Sähkön hinta

vendredi 6 septembre 2024

Pakkotoiston Sijoituskeskustelu - osakkeet, rahastot, säästäminen

Mikä mahtaisi olla kuluiltaan edullinen, mutta luotettava ja monipuolinen rahastoyhtiö? Pankithan myy ihan hyviä rahastoja, mutta ne säilytyskulut on niissä parin prosentin luokkaakin, mikä ainakin pidemmissä säästelyissä tulee vähän kalliiksi. Tarkoitus olisi yrittää lapselle säästää muutama kymppi kuussa ja tilillä niitä nyt on maailman typerintä pitää vuosikausia.

Eli onko sellaisia mihin pääsee jollakin 40 € / kk säästösopparilla tai max 500 euron kertasäästöllä mukaan ilman että tulee turhan kalliiksi.

Ja odottelen vastauksia niiltä joilla asiasta edes jotain hajua on, eli mitään totaalista mutuilua en kaipaa. Ja linkkejä myös mukaan ja mielellään sitten Suomenkielisiä sivustoja.

Myös muut pitkäaikaiset piensijoitusvinkit kelpaavat.

Adblock test (Why?)



Pakkotoiston Sijoituskeskustelu - osakkeet, rahastot, säästäminen

mercredi 4 septembre 2024

Ana ja möykky

How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Huomio: This feature may not be available in some browsers.

Adblock test (Why?)



Ana ja möykky

dimanche 1 septembre 2024

Apua hedelmien ja vihannesten määrien lisäämiseen ruokavalioon

How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Huomio: This feature may not be available in some browsers.

Adblock test (Why?)



Apua hedelmien ja vihannesten määrien lisäämiseen ruokavalioon