mercredi 28 mars 2018

Far Cry 5

[​IMG]

Tän hommasin nytten ja totaalisessa koukussa ollaan. Pelin tarina on erittäin mielenkiintoinen, Tuollainen uskontokultti mikä leviää Usan maaperällä. Pääpahiksena on kultin johtaja jota isäksi kutsutaan. Kartta on jaettu kolmeen osaan joissa jokaisessa on yksi pääpahiksen alamainen, jonkinlaiset sanansaattajat.

Pelin ulkoasusta niin graafiikat on super hienot, jopa horizonia hienommat ja ne tekee pelikokemuksesta huikean. Kartan miljööstä myös tykkään tosi paljon. Vaihteeksi ei ollakaan vuoristossa kuten nelosessa vaan pelistä löytyy paljon tosi siistin näköistä laajaa tasankoa.

Sitten mielettömän iso plussa siitä että tässäkin osassa on huume/henkimaailma juttua. Kultti käyttää sellaista bliss nimistä huumetta ja se on veikeetä kun kävelee esim sellaisten kukkien seassa, niin tulee visuaalista settiä ja hienoa äänimaailmaa, kun pelaaja altistuu huumelle ja sitten se yhden alueen johtaja on nainen joka tuon bliss huumeen avulla yrittää kulttia edistää ja välillä ohi ajaessa mm nainen tulee jonain enkelinä siihen niin ja puhuu jotain ja sitten katoaa. Pelissä onkin tuo huume/henkimaailman tunne saatu hienosti ylle pelissä osaksi yleistä tunnelmaa. Musta Far Cry peleihin kuuluu aina tuollaiset asiat. Niitä oli kolmosessa, nelosessa ja Primalissakin isona osana peliä mukana.

Mutta sitten miinuksiakin on pelissä. Nimittäin tehtäviä on siis aivan SAATANASTI ja se häiritsee paljon kun saat jonkin tehtävän, niin et kerkeä sitä mennä suorittamaan kun pukkaa jo seuraavaa tehtävää ja seuraavaa... ja ne tarinatehtävät on tehty tyhmästi, että siinä on vaikka 4 tehtävää jotka voi suorittaa haluamassa järjestyksessä. Mm nelososassa oli aina yksi päätarinatehtävä ja senkun suorittaa niin tulee vasta sitten uusi. Paljon johdonmukaisemmin ja paremmin tarina etenee noin ja pysyy tiiviimmän tuntuisena jossa on selkeä etenemis suunta. Lisäksi valikot oli nelosessa aivan älyttömästi selkeämpänä pakettina.

Vaikka nuo miinukset häiritsee niin peli on silti aivan mahtava. Vitusti parempi kuin Primal ja nelosen kanssa samaa tasoa. Ehkä nelosesta tykkään joiltain osin enemmän. Pidin niin pirusti siitä Himalaja miljööstä vuoristoineen ja henkimaailman tunne oli paljon voimakkaampaa kuin tässä, vaikka tässäkin ihan jees kuitenkin, mutta jos vertaa. Se mikä tässä tosin on nelosta parempaa on ne sairaan hienot grafiikat jotka tekee pelikokemuksesta jotenkin aidomman ja huikeamman kuin nelosessa. Ite oon sitä mieltä että grafiikoilla on suuri osuus pelikokemuksessa, koska jos on super hienot graffat niin pelikokemus on uppoutuvamman tuntuinen imaisten sisään maailmaansa.

10/10 tässä vaiheessa ja ite tykännyt aina enemmän Far Cry peleistä kuin esim Falloutista. Esim tämä vitonen on helposti parempi kuin Fallout 4. Juoni on aina näissä jotenkin elokuvamaisempi ja tunnelma parempi.

Vaikea sanoa kumpi parempi, tämä vai Far Cry 4.

Let's block ads! (Why?)



Far Cry 5

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire