lundi 20 août 2018

Travellerin tyhmät kysymykset

Autoja on tullut vuokrattua ja niillä myös ajettua mm. Uudessa Seelannissa, Australiassa, Saksassa, Englannissa, Hollannissa, Italiassa, Ranskassa, Ameriikassa ja Etelä-Afrikassa. Ongelmia ei ole ollut kuin kerran, kun rengasvakuutus ei kattanutkaan kadonnutta pölykapselia.

Ainakin kaikki suuret firmat Europcar, Hertz ja Avis ovat riittävän luotettavia. Kannattaa selvittää tarkkaa (maasta riipuen) mitä se vakuutus oikeasti kattaa, saako ajaa hiekkateitä/pikkuteitä, saako ylittää kuntien/osavaltioiden rajoja ja ovatko kilometrit varmasti haluamasi mukaiset tai unlimited. Auto kannattaa myös tarkastaa huolellisesti kaikkien lommojen yms. osalta ja tarvittaessa kuvata ennen käyttöönottoa. Omavastuut vaihtelevat erittäin suuresti 0-1000€:n helpostikin vakuutuksesta riippuen. Kannattaa huomioidan, että tämä vakuutus tulee ilmoitetun vuokrahinnan päälle ja nostaa kokonaiskustannuksia prosentuaalisesti usein melko reippaasti. Paikallinen ajokulttuuri kannattaa myös selvittää huolellisesti, joissain maissa voit olla aina se syyllinen. Kansainvälisen ajokortin puutteestakin voidaan joissain maissa (esim. Italia, vaikka siellä ei todellakaan tarvitse sellaista) nyhtää rahaa poliisin toimesta.

Paikallisista firmoista ei koskaan voi olla varma, mutta kannattaa sitä kysellä isommilta foorumeilta tai sitten paikanpäältä.

Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu nopeasti hokemalla pari kertaa, ensin oikealle, sitten vasemmalle ja vielä kerran oikealle... Enemmän päänvaivaa voivat tuottaa liikenneympyrät ja erilaiset ryhmittymismenettelyt isommissa risteyksissä, esim. hook turn.

Let's block ads! (Why?)



Travellerin tyhmät kysymykset

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire