vendredi 18 janvier 2019

Voimaohjelmia

Kaamoz: jossain muistan lukeneeni, että tossa sun 6,4,3- hässäkässä kaikki sarjat tehdään samalla raudalla ja lisätään, jos ekassa menee se 7. näinkö on? JOS, niin: miksi noita toistoja pitäis pudottaa, jos toisessa sarjassa menis 5, miksei sitä voisi tehdä? tai jos on kova sarjakestävyys, miksei voisi tehdä vaikka kolmea kutosta, 7,6,5 tai vaikka 7,7,6 jne.? mihin perustat ekan sarjan loppuun punnaamisen ja sen jälkeen himmailun?

mun mielestä on ihan ok tehdä kolmee eri penkkiä viikossa. se, että kaikissa tehdään samaa systeemiä ja ainoa progressio liittyy painon nostamiseen tietyn toistomäärän saavuttamisen jälkeen, ei kyllä välttämättä johda kovin pitkälle.

tän perustelen sillä, että jos tehdään samaa liikettä tiukkaa sarjaa, se kehittyy uuden hermostoärsykkeen kautta määrätyn aikaa hyvin ja sit lopahtaa. joillain se on kuukausi, joillain viisi jne. kaikkihan tietää, etää kun alottelee uudella liikkeellä, voi melki joka treenissä lisätä tiukkaan sarjaan rautaa. tää ei ole lihastason voimanlisäystä, vaan hermostohommia. ihan noin suoraviivaista se ei tietenkään ole, mutta päälinjat menee noin.

sitten kun aikaa kuluu ja muutama tasannekin on voitettu, on tapahtunut lihaksessakin jotain. tätähän joku erämetsäkin saarnaa ja on siinä ihan oikeessa. juuri siksi bodarialottelija saattaa ihemetellä, miksi penkkiin on tullut 50% lisää, muttei tissit kasva.

anyway: jos se sulla toimii, älä vaan vaihda. itekin teen ja suosittelen tehtäväksi jaksoja, joissa tehdään sarjat loppuun asti. se on hyvää vaihtelua. ja vaihtelu= kehitys.

cheers :)

Let's block ads! (Why?)



Voimaohjelmia

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire