samedi 22 juin 2019

Palomieheksi

Joo, ja fakta on myös se, että hommaa saa sitten kestää seuraavat 30 vuotta, mikäli sattuu testit ja koulun läpäisemään. Palomiehen homma on "hienoa" ja pääsee minun TOP5 ammateihin helposti. Palomiehen (varsinkin siis miehen, ei esimiehen, mestarin, päällikön, jne.) työ on myöskin suhteellisen kurinalaista hommaa - jos sinua vitutti suunnattomasti armeijassa, saatta alkaa vituttamaan heti myös palomiehenä. Yhtymäkohtia on reilusti, vaikkei sitä moni mielläkkään.

Oletteko kuullut sellaisista hommista, kuin vapaaehtoinen palokunta tai puolivakinainen palokunta. Jos kiinnostaa, muttei ole varma, niin noihin kannataisi pyrkiä ja kokeilla siellä alkuun pari vuottakeikan odottelua, "keikanajoa" ja kurinalaisuutta sekä sitä, kun SINÄ et määrää.

Suomessa palomiehen virkaan voit saada koulutuksen valtion Pelastusopistolla Kuopiossa (joka kouluttaa koko maan virkapalomiehet & Häkepäivystäjät) tai sitten Helsingin Pelastuslaitoksen Pelastuskoulussa, joka kouluttaa periaatteessa helsingin tarpeeseen, mutta voihan sitä päästä muuallekin hommiin.

Hieno ammatti kuitenkin, vaikkei päivä "2. pelastusyksikön savuparin kakkosmiehenä" välttämättä ruusuilla tanssimista olekaan ja nuorten enkelikasvoisten blondien kantamista palavista taloista...

P.S. Tuosta uintitestistä - itse olen ollut virassa, missä vaadittiin 200m max 6 minuuttia. Lastenleikkiä tuokin, mikäli osaat uida. Mikäli uimaTAITO heikko, et selviä tuostakaan, saati 400 m 12 min.

Let's block ads! (Why?)



Palomieheksi

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire