dimanche 13 mars 2022

Westside Barbell

WSB on todella kova ja raskas treenimetodi. Naturaali urheilijalle mielestäni todellakin aivan liian raskas treenisysteemi. Tuollaisista treeneistä ei voi palautua natikkana.


Toimii natuna ja natullekin! Mutta jos aloitat jonkun tunnetun nostajan esimerkkiohjelmalla niin vetää sut yöhön sysipimeään niin nopeasti, ettet ehdi sanoa "konjugaatiometodi". Jos muiden nostajien ohjelmat kiinnostaa, niin Jarmo Laineen ja Ano Turtiaisen ohjelmista saa hyvää vinkkiä. Ne ei ole niin gauheita!

Katsokaapa niitä esimerkkiohjelmien treenimääriä/liikkeitä/suoritus painoja!


Katso esimerkkiohjelma tämän artikkelin lopusta. Tuon ohjelman on Dave Tate laatinut eräänlaiseksi sisäänajo-ohjelmaksi WSB- treeniin. Painothan taas määräytyy ihan omien voimien mukaan.

Et kai oikeasti kuvitellut, että voit suoraan alkaa tehdä esim. seuraavanlaista ohjelma sovellusta maksimivoimapäivinä.

- Pääliike maksimiin ja vielä siihen rautaan asti, mikä ei nouse. Sen jälkeen pääliikkeessä 2-3 laskusarjaa kuitenkin yli 90% maksimista painoilla.
- Kova apuliike, jossa 5 sarjaa ja 1-5 toiston maksimi.
- 3-4 apuliikettä avainlihaksille 100 % intensiteetillä.

Ei se mitään, jos kuvittelit. Niin on kuvitellut moni muukin. Minäkin. Jouduin lähes vuoden ajan keventämään ohjelmaa aika ajoin progressiivisesti. ;) Nyt vasta viimeaikoina olen alkanut lisäämään volyymiä ja pari kuukautta sitten mukaan tuli takaisin raskas apuliike. Laskusarjoja en tee vieläkään ja aniharvoin koitan rautaa, joka ei nouse. Kevyet apuliikkeet menevät kovalla tempolla läpi, mutta muuten kevyesti.

Nousujohteisuus pitää olla mukana tossa touhussa. Jos käytät kaikkia ohjelman tehokeinoja heti, miten meinaat tehostaa treeniä tulevaisuudessa?

Ei pidä väheksyä GPP:n merkitystä palautumisessa.

Kovaa treenaavalle varustenostajalle useimmiten toimiva juttu!


Kovaa voi treenata natunakin. Varusteita tai ei, keskity heikkoon kohtaan vaikka parin kuukauden jaksoissa. Älä yritä kehittää esim. rinnaltalähtöä ja loppuojennusta samaan aikaan. Sama pätee liikkeinä esim. raw-penkkiin ja paitanostoon. Paranna jompaa kumpaa kerrallaan niin WSB toimii.

Olen natu! Treenaan WSB:llä! Palaudun ja kehityn!

On toki muitakin mainiosti toimivia voimanosto-ohjelmia.

Adblock test (Why?)



Westside Barbell

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire