lundi 11 avril 2022

Natrium ja lihasten repeily

Olen varmasti käsitellyt asiaa jossain sivuavasti, mutta nyt päätin avata siitä ihan oman postin. Eli vajaa pari vuotta sitten minulle vaihdettiin kaularankaan 3-4 ja 5-6 väleihin titaaniset välilevyt. Syynä tähän oli neljä kappaletta välilevytyriä, joista kaksi melkoisen provosoituneita. Tyrät olivat syntyneet treenivuosien aikaansaattelemana ja sen viimeisteli vuonna 2017 ajettu kolari jossa niska vaurioitui lopullisesti. Tätä kuntoutettiin pitkään, liian pitkään. Ääreishermosto oli liian kauan puristuneena eikä se ikinä toipunut siitä, leikkauksesta huolimatta. Leikkauksesta jäi lisäksi keskushermostoon lievä vaurio, ja sen jälkeen myös jaloissa on ollut hermostoon liittyviä ongelmia. Kirurgin mielestä leikkaus meni keskimäärin hyvin, vaikka oli ikävää että oireet huononi leukkauksen jälkeen.

Paljon ollaan edetty tästä ja voimatasot alkavat olla jo lähellä normaalia 110 kiloista miestä. CBD-kristalli on auttanut loistavasti hermosärkyihin, toisin kuin yksikän lääkärin määräämä lääke, ja niiden kipujen kanssa pärjää tosi hyvin. Puoliero kehon voimissa on kaventunut ja tekeminen on nykyisin leppoisaa. Voimani eivät ikinä tule palaamaan lähellekään vanhaa, mutta se ei enää haittaa, kunhan pystyisi treenaamaan kovaa, se on se juttu. Leikkauksen jälkeen on yksi selättämätön vaiva johon yksikään lääkäri ei ole jaksannut paneutua juurikaan, eli veren Natrium (P-Na) on toistuvasti alhainen. Viitearvon ollessa 135-145mmol/l niin minulla ensimmäinen mittaus oli 130mmol/l. Sen osasin heti yhdistää, maalaisjärjellä, siihen että lihakseni ovat niin hemmetn tyhjät, nivelet ja jänteen aivan ruutikuivat, paukkuu ja ratisee kuin leivinpaperi eikä kehoon saa nestettä kertymään millään. Sormus pyörii tyhjää nivelen varassa ja iho näyttää paperinohuelta. Nyt alin lukema ollut 122mmol/l mikä on jo todella huono.

En ole varsinaisesti kiinnostunut asiasta muuten, mutta lihakset tuntuu repeilevän sieltä täältä, vaikka en todellakaan käy lähelläkään äärirajoja. Takareidet, pakarat, pohkeet ja reiden ulkosviipit ovat saaneet lukuisia repeämiä. Samoin latsien yläpäät, rintalihakset (aika pahastikin), hauis ja ojentajat ja brachioradialis. Perinteisiä verenpurkaumia, pieniä kuoppia ja viikkojen toipumisia näistä tulee. aluksi kävin iiden kanssa ultraäänessä, mutta enää en jaksa sitäkään. Aina siitä tulee se lepo vaan. Mitä sille muutakaan. Viimeisin oli tällä viikolla kun jälleen oikean käden ojentajasta kuului rasahdus, kainalon alueelta. Meni penkkipunnerruksessa, ilman minkäänlaista varoitusta. Tämä aiheuttaa sen ettei oikein uskalla treenata, ehkä mitenkään, kun noissa vaurioissa ei ole mitään logiikkaa. Roppa vaan on kuiva kuin näkkileipä. On lämmitelty treeneissä hyvin, käytän merisuolaa runsaasti, juon vettä riittävästi, syön paljon kasviksia, marjoja, hedelmiä, lihaa, kalaa ja hiilaria tulee mukavasti. Rasvoja sellainen 150-200g päivässä eli kaikki periaatteessa ok. Nandrolonia koitin pitkän tovin, mutta hitot sekään saa vettä kertymään, enkä ole valmis myrkyttämään sitä yli 150mg viikossa jatkuvasti, vain siksi että nestettä kertyisi. En halua polttaa kynttilää toisestakin päästä korjaamalla oiretta ja puuttumatta syyhyn. Tällä hetkellä olen "korvaushoidolla" eli 125mg 5-7 päivän välein, ja tämä onkin yleisin olotilani vuoden mittaan.

Lääkäreitä ei tosiaan juuri kiinnosta aihe, koska olen muuten terve ja työkykyinen. En kaipaa täältä muuta kuin kokemusperäistä vinkkiä, jos jollain on ollut saman suuntaista ongelmaa joskus. Eli mitä sille tehtiin, mistä se kenties johtui ja mitkä asiat siihen vaikuttaa. Minulle on sanottu että se johtuu leikkauksesta aiheutuvasta traumasta ja korjaantuu, jos on korjaantuakseen. Näin se varmaan voi ollakin. Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan :giggle:

Adblock test (Why?)



Natrium ja lihasten repeily

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire