dimanche 6 novembre 2022

UFC Fight Night: Rodriguez vs. Lemos (La 5.11.2022 UFC Apex, Las Vegas)

Kyllä. Ihme ettei saanut bonusta esityksestä, hämmentävää.

Täysin järjetöntä jos tuosta ei saa mitään bonusta. Vaikka löin singlenä Lemosin pysäytysvoiton kiinni, olin silti aika hämmästynyt siitä miten suvereenisti Lemos jyräsi Rodriquezin. Se kuristus-naamalukko-tilanne TKO:ta edeltäneessä erässä oli ainakin Marinan naaman perusteella myös aika brutaali. Tuleekohan tässä edes mieleen yhtään naisottelijaa jonka iskuissa olisi noin paljon ruutia missään painoluokassa? Lemos tuo matseihin oikeaa vaaran tunnetta joka on aika lailla ollut kateissa naisten divareissa, sitä fiilistä että ei kannata räplätä kännykkää kun ottelu on käynnissä tai saattaa oikeasti missata tyrmäysiskun.

Harmi että UFC:lla taitaa olla aika selvät sävelet tittelikuvion suhteen, etenkin kun Lemos ei ole mikään nuorukainen enää. Sen jälkeen kun Weili murskaa Esparzan on melkein pomminvarmasti Rose seuraavana tittelimatsissa koska UFC haluaa yrittää pitää Rosea tähtenä ja mestarina. Olen jotenkin myös haistavinani että maailmanpoliittinen tilanne vaikuttaa jonkin verran UFC:n promootioonkin, Kiinaa ja sen ottelijoita ei enää nosteta esille samoissa määrin kuin aiemmin ja luulen että Rose amerikkalaisena symppishahmona sopisi taas paljon paremmin UFC:n kuvioihin. Jos Rose-Weilille saadaan sellainen päätös että uusintoja ei pusketa tuutista ulos, niin Lemos on toivottavasti seuraavana jonossa. Pitkän aikaa joka tapauksessa saanee odotella ellei tule loukkaantumisia.

Co-mainissa oli aika erikoinen ottelun kulku. Ensimmäisessä erässä D-Rod aika villin kauhomisen jälkeen alkoi otella juuri siten miten Magnya vastaan ei pitäisi otella. D-Rod alkoi jatkuvasti ajautua ihan omasta aloitteestaan clinchiin joka on melko lailla viimeinen paikka missä Magnyn kanssa pitää olla. Tappiollisen ensimmäisen erän jälkeen D-Rod otti jopa hämmentävän hyvin ohjeet vastaan omalta kulmaltaan ja alkoi aktiivisesti välttää sitomista, joka johti siihen että Magny näytti jopa yllättävänkin aseettomalta. Kolmannessa erässä näytti että Rod menee menojaan mutta sitten päätyikin jostain ihmeen syystä taas toistamaan ensimmäisen erän virheitä, ja se matsihan olikin käytännössä sitten siinä. Magnya voi pitää jonkinlaisena tasokokeena nykyään sen suhteen että onko kympin sakkiin asiaa, ja näyttää aika lailla siltä että Danielilla ei ole.

Mark Madsenille tuli aika karulla tavalla reality check vastaan. Tähän asti Madsen on nitkuttanut voittoja aika niukin naukin mutta näyttänyt kuitenkin kehittyneen aina vähän matkan varrella. Madsen ei ole oikein saanut grekopainiaan sovellettua vaparipainiin niin hyvin kuin voisi tuon tason painijalta kuvitella. Ainoastaan divarin heikompia painijoita on onnistunut edes jonkin verran kontrolloimaan, mutta varsinainen lukkopaini-aspekti on jäänyt yllättävänkin keskeneräiseksi. Madsenilla ei ollut oikein mitään vastausta Dawsonin grindaamiseen ja ns toisen vaiheen puolustavaa painia ei näyttäisi juuri olevan; kun alle jäi niin siellä myös pysyi eikä näyttänyt olevan edes lähellä päästä pois. Pakko sanoa että Madsenilla näyttäisi nousevan tie pystyyn nyt, ikää ja vuosia urheilijana on takana kuitenkin kovin paljon eikä nämä pienemmät painoluokat anna paljon armoa ikääntyville ottelijoille. Dawson näyttää etenevissä määrin ihan potentiaaliselta top-10 ottelijalta, aiemmin heikkoutena on ollut etenkin piiputtaminen viimeisissä erissä mutta enää ei näytä tuo vaivaavan. Ei Madsen huonolle hävinnyt, LW:ssa on paljon näitä helvetin vaarallisia tyyppejä joiden nimi ei välttämättä sano paljoakaan.

Vaikka tuo Grantin myllytys oli aika yksipuoleista, niin pakko mainita vielä että Lopez - Bautista näytti aikamoisen jyrkältä mismatchilta. Tuossa kävi todella nopeasti selväksi että nyt on kaksi aivan eri luokan ottelijaa häkissä, eka erä ei ollut edes puolivälissä kun alkoi jo näyttää siltä että Lopez ei yksinkertaisesti halua olla enää paikalla ja pelkäsi Bautistan iskuja. Syytä toki olikin pelätä, Bautista jakeli todella rankan näköisiä pommeja etenkin vartaloon kun Lopez koetti lähinnä suojata päätään häkkiä vasten eikä edes yrittänyt enää itse vastata iskuihin mitenkään. Ei Lopez tieten tahtoen luovuttanut tuota, mutta pakko sanoa että vähän kaikesta näki että mies itsekin tiesi ettei tästä nyt hyvä seuraa. Kaiken kaikkiaan ei muutenkaan ollut Lopezin ilta kun kaveri vielä missasi painotkin, en ihmettelisi jos tulisi kenkää tämän jälkeen.

Adblock test (Why?)



UFC Fight Night: Rodriguez vs. Lemos (La 5.11.2022 UFC Apex, Las Vegas)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire