dimanche 15 janvier 2023

UFC Fight Night: Strickland vs. Imavov (La 14.1.2023 UFC Apex, Las Vegas)

Ei tästä iltamasta mitään ihan älyttömiä tunteita herännyt, mutta pari asiaa.

En ollut ihan varma vielä siitä onko Umar oikeasti niin hyvä, lähinnä siksi että vastustajat tähän mennessä olivat sellaisia että Umarin pitäisikin nämä voittaa selvästi. Tämän matsin perusteella olisi helppo sanoa että ei Barceloskaan ole mikään kummoinen, mutta kun kyllä se on. Umar vaan on oikeasti real deal. Mahtava esitys kaikin puolin, ja todella hienoa urheiluhenkeä lopussa kun Barcelos oli selvästi jo poissa pelistä sekä mikin äärellä tämän jälkeen. Nyt ei oikein kiinnosta enää 135:n tittelikuviot ennen kuin Umar sinne asti saadaan tuotua, onneksi tämän pitäis kaiken järjen mukaan olla vain ajan kysymys.

Päämatsissa Imavov ei kaasuttanut ihan niin pahasti kuin arvelin, ja Stricklandin kunto kärsi lyhyestä varoajasta enemmän kuin arvelin. Olin aika hämmästynyt siitä että Imavov oli puntarilla vain kymmenisen paunaa yli siinä missä Strickland oli 204, Imavov on näyttänyt aina niin isolta kaverilta että ajattelin ottelupainon olevan varmasti jossain 205-210 hujakoilla. Lopun kaiken se olikin Strickland joka pystyi painollaan tuottamaan ongelmia vastustajalle etenkin häkin reunoilla.

Vikassa erässä vähän näytti hetken aikaa huolestuttavalta kun Imavov näyttikin yhtäkkiä tuoreemmalta ottelijalta ja jakeli ihan vaarallisen näköisiä osumia. Hienosti myös ihan ottelun alussa sai pakotettua Stricklandin vaihtamaan suunnitelmaa pistämällä sisään pari todella kovan näköistä vasenta koukkua, jolla myös Pereira tipautti Stricklandin. Sitten Strickland saikin tuon aseen neutralisoitua aika hyvin nostamalla oikean käden vaan ylös ja pistämällä lisää painetta muillakin työkaluilla kuin 1-2 suorilla. Imavovin iskut eivät oikeastaan näyttäneet aivan niin vaarallisilta enää tämän jälkeen. Epäilemättä sekin auttoi Stricklandin iskunkestävyyttä kun nesteitä ei varmaan tarvinnut lähteä pudottelemaan, voi hyvin olla että jos 185 oltaisi oltu puntarilla niin Stricklandille olisi käynyt samat kuin Pereiran kanssa, sen verran rajuilta nuo pari iskua näyttivät.

Olin lopun kaiken iloinen Stricklandin voitosta. Kaveri on eittämättä aivan kahjo ja näkemykset ovat anteeksipyytelemättömän pöljiä ja vähintäänkin kyseenalaisia, mutta tekee tuon oman shownsa niin vilpittömän todellisen oloisesti verrattuna vaikka johonkin Colbyyn, että en pysty olemaan hekottelematta aina kun Sean pääsee ääneen. Tietty myös singlelappu Strickland over 1,5 vaikutti asiaan. Strickland ilman mma-uraa olisi todennäköisesti tähän mennessä jo kuollut jossain meth lab -trailerin räjähdyksessä, on hänen sekä meidän suuri onni että valitsi uran gladiaattorina sen sijaan.

Lisäksi haluaisin että kierroksia ympäri häkin reunoilla alettaisiin myös tilastoida. Damon Jackson pääsisi nimittäin varmaan tällä suorituksella ihan kohtalaisen korkealle listalla, ainakin suhteutettuna matsin kestoon. Erikoinen tyyli kaverilla silti koska Jacksonin liike on niin ihmeellisen näköistä ettei alkanut vituttaa lainkaan niin paljon kuin yleensä.

Igelta komea paluu voittosarakkeen puolelle hienolla tyrmäyksellä, mutta harmittaa väkisinkin Damonin puolesta. Edellisessä matsissa Jacksonin veli oli kuollut samalla viikolla ja sen takia tuli tuohon matsiin normista poiketen todella agressiivisesti. Tämä henkensä menettänyt veli oli keksinyt Damonille jo nuorena lempinimen Action-Jackson ja Jackson päätti olla nimen veroinen, tuloksena sillä kertaa komea voitto. Selvästi koetti tässäkin matsissa samaa äksön-taktiikkaa, mutta Dan Ige ei ikävä kyllä ole mikään Pat Sabatini. Pari kovaa vastapalloa Igeltä ja se tyyli unohtuikin heti kättelyssä. Toisessa erässä Jackson koetti taas enemmän olla Action joka toimikin aikansa, kunnes Ige löysi vastapallon ja ei enää toiminut.

Damon Jackson oli muuten aiemmin voittanut Kamuela Kirkin heti sen jälkeen, kun Kirk oli voittanut Makun. Jackson on siis otellut korkeampien tavoitteiden myötätuulessa jo useamman kerran, kun kuittasi Kamuelalle sen että tämä hävyttömästi käytti hyväkseen Makun huonoa iltaa sekä jotain niistä erikoisista sattumuksista joiden takia Maku ei ollut 100%.

Adblock test (Why?)



UFC Fight Night: Strickland vs. Imavov (La 14.1.2023 UFC Apex, Las Vegas)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire