dimanche 26 novembre 2017

Plasma- ja LCD tv:n valinnasta

Jos puhutaan ns. laadukkaista vehkeistä ja jos pääpaino on SD-matskun (nykyiset DVD:t, digi-TV) katselussa niin plasma vie kyllä tällä hetkellä voiton. Ei häntimistä, parempi musta jne. ja yleisesti ottaen tänä päivänä luonnollisempi väritoisto.

Uudet plasmat ei pala läheskään niin helposti kiinni kuin alunperin (sisäänajoaikana kandee silti olla tarkkana), resoja löytyy 42:sta jo tuonne 1024 x 768 asti (korkeampi natiivireso hyödyntää ainoastaan jos sinne aidosti tuodaan HD-signaalia, korkeampi reso ei todellakaan ole automaattisesti parempi). Tän hetken eräs parhaita koneita on Panasonicin Panasonic Viera TH-42PV60E (testeissä kilpaillut tasapäisesti Pioneerin yli 3 KEur mallien kanssa), tosin hinta on pikkusen alle 2 KEur. 37-tuumaisena noin 1,8 KEur.

LCD taasen on parempi
- jos käytetään paljon pelaamiseen tai natiiviresolla katseluun eli tuodaan compusta tai vaikka XBox 360:stä HD-signaali
- jos on heijastusarka/erittäin valoisa paikka, tää on eräs plasmojen akilleenkantapää

Huolimatta LCD-tekkiksen nopeasta kehityksestä ja mainostuksesta edes tämän päivän kalliit/parhaat (Sonyn high-end Braviat) eivät lupauksista huolimatta ole täysin selvittäneet häntimisongelmaa eikä ongelmia mustan värin kanssa. Jopa Pioneerin matalaresolutiomalli (oisko olu 840 x 480) voitti taannoisessa Hifi-lehden testissä HD-resoisen Sonyn. Tilanne voi muuttua vuoden parin sisään mutta tämän päivän laitteet ei vanhenessaan parane.

Kansainvälisillä AV-foorumeilla tästä on väännetty vuodesta miekka ja kirves, useimmat hifistelijät joilla on molemmat kallistuvat kuitenkin (etenkin normaalireson) SD-käytössä tämän hetken tarjonnassa Plasmaan.

Itse olen pähkäillyt tätä juttua varmaan vuoden päivät (olen suht. innokas AV-harrastaja) ja olin alunperin LCD:n kannalla, mutta kun on erilaisia juttuja ja artikkeleja lukenut ja noita telkkuja livenä käynyt aika paljon ihmettelemässä niin oma valinta tällä hetkellä olisi tuollainen Panan plasma.

Let's block ads! (Why?)



Plasma- ja LCD tv:n valinnasta

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire