lundi 23 avril 2018

Ensimmäistä järkkäriä hankkimassa, vinkkejä toivotaan!

Aloittelijalle järkkärin hankintaan vinkkejä

Järkkärin hankinta on siis mielessä ja tää on taas niin saakelin vaikeeta. Pahimman laatuista kilpavarustelua...

Projektini alkoi noin kuukausi sitten Canon 1000D paketin katselulla. Erinäisten vaihdeiden kautta olen kuitenkin päätymässä Canon EOS 40D tai Nikon D90 hankintaan. Olen jutellut valokuvausta harrastavien kavereideni kanssa sekä lueskellut eri foorumeja. Jotenkin nyt ymmärrän sen, mitä kokeneemmat valokuvaajat tarkoittavat sanomalla: "Nälkä kasvaa syödessä... Ota nyt toi, ei siinä ole kuin satanen eroa hinnassa."

Eli...

Rajala Pro Shop:
Canon EOS 40D + Sigma 17-70/2.8-4 DC Macro Hinta 899,-
Nikon D90 + AF-S DX 18-105/3.5-5.6G VR IFED Hinta 1249,-

Verkkokauppa.com
Canon EOS 40D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Hinta 999,90
Nikon D90 + AF-S 18-105mm VR Hinta 999,90

Runko on siis toinen noista (50D kyllä kanssa himottais). Canon istuu käteen kyllä hemmetin hyvin, mutta tuota Nikonia on kyllä sanottu paremmaksi jokaisessa paikassa, missä olen käynyt näitä hypistelemässä. Ainoa mitä on sanottu paremmaksi Canonissa on sarjakuvauksen nopeus ja ehkä myös aloittelijaystävällisyys.

Muutamilta foorumeilta olen lueskellut näitä käyttökokemuksia ja jotenkin näiden perusteella tekisi mieli kääntyä Canon puoleen, Nikonissa jotain lapsuksia löytyy (joku F-- virhe ja kontaktipintojen jatkuvaa puhdistamista). Ehkä myös se, että Canoniin löytyy helpoiten kaikkea sälää käytettynä.

Kannattaisiko kuitenkin ostaa pelkkä runko ja siihen sitten erikseen objektiivi ja muut sälät? Uskaltaako käytettyä ostaa?

Mutta eikö loppujen lopuksi väliä ole juuri sillä, mitä rungon molemmilla puolilla on, siis kuvaaja ja objektiivi?

Let's block ads! (Why?)



Ensimmäistä järkkäriä hankkimassa, vinkkejä toivotaan!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire