samedi 21 septembre 2019

BB Jerry Ossi

Haastattelu: Jerry Ossi

1. Miten innostuit saliharjoittelusta?

- Sain käsiini n. 16-vuotiaana ameriikkalaisia Muscle & fitness-lehtiä. Kun näin kuvia silloisista mestareista, he tekivät minuun vaikutuksen. Päätin sillon, että haluan rueta kehittämään lihaksiani ja hankkimaan voimaa. Kaverillani oli joutavana 50kg levytanko. Kävin hakemassa sen lainaan. Kannoin tätä levytankoa painoineen n. 2km matkan kotiini.Se ehkä kertoo, miten innostunut uudesta harrastuksestani olin. Hankin vuoden sisällä laitteita ja painoja lisää kotiini. Yksi huone omakotitalosta muuttui pieneksi kuntosaliksi. Kiitos tästä ymmärtäväiselle äidilleni, joka ei missään välissä ollut tätä vastaan. Varsinaisella kuntosalilla rupesin käymään treenattuani pari vuotta kotosalla.

2. Jos voisit nyt palata siihen hetkeen, kun päätit alkaa harrastamaan kuntosalia kilpailumielessä, niin millaisia neuvoja olisit toivonut silloin saavasi?

- Olisin toivonut saavani neuvoja ravinnosta ja sen tärkeydestä. Kehitys olisi ollut varmasti nopeampaa.

3. Millainen on treenityylisi, eli pyritkö koko ajan kasvattamaan treenipainoja vai treenaatko enemmän volyymityyppisesti?

- Sekä että. Joskus teen 4-6 vk:n jakson käyttäen samaa pääliikettä lihasryhmälle. Pyrin sillon viikoittain lisäämään sarjapainoja. Esim., jos kyseessä on vaikka jalkakyykky, voi ensimmäisen vk:n kovin sarja olla 15*180kg. Lisään 10kg aina seuraavalle vk:lle päätyen lopulta 8*230kg sarjaan. Joskus taas treenaan lyhyillä palautuksilla ja hieman pienemmillä painoilla. Saaden aikaiseksi mahdollisimman kovan pumpin.

4. Minkälaisia tavoitteita tulevaisuudessa?

- Tavoitteita tässä lajissa riittää. Eipä minulla ole vielä mitään meriittejä kansainvälisistä arvokisoista, joten esim. EM-kisat ja mitalli sieltä voisi olla hyvä tavoite.

5. Mielestäsi parhaat/helpoiten kehittyvät lihasryhmäsi, entä heikoimmat/vaikeiten kehittyvät?

- Parhaiten kehittyviä ovat etureidet, rinta ja kädet, ehkä myös olkapäät. Vaikeimmin kehittyvät lihasryhmät taas ovat selkä ja pohkeet.

6. Onko dieettisi enemmän hiilari- vai protskupainotteinen?

- Hiilareita on lähes koko dietin ajan hieman enemmän kuin protskua. Aivan viimeisillä viikoilla molempia on saman verran.

7. Oletko koskaan ajatellut ammattilaiseksi siirtymistä?

- En ole ajatellut, koska en pidä sellaista ajankohtaisena. Pyrin etenemään askel askeleelta. Vielä olisi paljon saavutettavaa ennen mahdollista ammattilaisuutta. Lisäksi minun täytyisi hankkia tiukkaa lihasmassaa lähes 10kg lisää, että olisi edes mitään järkeä lähteä niihin ympyröihin.

8. Kuinka raskasta kisoihin diettaaminen sinulle on henkisellä tasolla?

- Henkisesti melko helppoa. Pyrin tekemään dietillä aina kaikkea muutakin kuin pelkästään treenaamaan, syömään ja nukkumaan. Ehkä kaikenlainen muu aktiviteetti auttaa jaksamaan dietin läpi viemisen myös henkisesti paremmin.

9. Mitä muuta tekisit, jos et kävisi salilla?

- Tästä lajista on tullut osa minua, vaikka se vain harrastus onkin. Joten on vaikea sanoa mitä harrastaisin, jos en kehonrakennusta. Ehkä rumpujen soittamista tai jalkapalloa. Näistä kahdesta edellä mainitsemastani luovuin, kun kehonrakennus vei minut mukanaan.

- Jerry

Let's block ads! (Why?)



BB Jerry Ossi

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire