lundi 23 septembre 2019

Grappling porinaa

Kukkakaalikorville ei oikeen voi mitään, jollet omista aivan saatanan "fletkuja" korvia. Mulla on aina ollut kovarustoiset korvat, ja nyt jo 10kk treeneillä toinen korva ihan rutussa. Käytän korvasuojia silloin kun kipu on niin kova että on pakko, mutta sparrikaverit kitisee noista kun niiden ulkopinta on kova, ja itsellä jää jatkuvasti pää giljotiineihin ja triangeleihin noiden kanssa.

BJJ No-Gi finnish openeissa oli aivan saatanasti katsojia, en olisi uskonut että helsingin urheilutalon katsomo oli parhaimmillaan 60% täynnä, kun jengi oli painimassa. On hienoa nähdä, että ukkoja kiinnostaa, ja itsellä parempi fiilis kisata, kun voittaessa kuulee yleisönkin ;)

Onhan lukkopainissa jako vain amatööreille ja ammattilaisille? Siellä ei vyöarvot vaikuta. No-Gin ja lukkopainin suurin ero taitaa olla jalkalukkojen sallivuudessa. Amatööreille lukkopainissa sallittu toehold, kneebar ja suora nilkkalukko.
Ainakin aloittelijoille on mun mielestä hienoa, että on tuo valkovöidenkin vyösarja, vaikka sielläkin välillä näkee kaikenmaailman epäkohtia (esimerkkinä Makwan Amirkhani jossain salikisoissa oliko se nyt 2013). Mulle ainakin olisi todella kova kynnys kisata suoraan jossain paljon kokeneempien kanssa, mutta valkovyösarjan takia uskalsin lähteä sm:iin 4kk treenillä. Eihän siitä mitään tullut, mutta seuraaviin kisoihin lähtö oli taas paljon helpompaa henkisesti.

Musta tuntuu, että todella moni aloittaa vaparin peruskurssilla, mutta sitten kun tajuaa miten raskasta ja monipuolista se on, varsinkin jos siinä haluaa menestyä, niin moni jatkaa pelkästään grapplingia. Myös tuossa joku mainitsi harjoitusmääristä, en tiedä miten muilla, mutta mulla ei kestäisi kroppa treenata vaparia niin usein kuin subbaria/BJJ:tä.

Let's block ads! (Why?)



Grappling porinaa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire