mardi 22 octobre 2019

Pakkislaisten omat bändit

En ollut löytävinäni mistään ketjua jossa käsiteltäisi bändejä joissa Pakkotoiston kaverit vaikuttavat. Sellainen piti siis ilmiselvästi perustaa, koska varmasti täältä musiikkiin päin kallellaan olevia kavereitakin löytyy.

Itsellä on ollut muutamiakin proggiksia, joista nyt mainittakoon mm. Frozen Hollow (Frozen Hollow) jossa vaikutan jonkinlaisena nokkamiehenä. Biisit ja sanat ovat omaa käsialaa, joskin sovituksia hierottiin tietysti porukalla. Mutta nyt kun Frozen on jossain määrin telakalla jengin kiireiden takia, on tullut pistettyä pari sooloproggista pystyyn. Dreamland Synthesis (Dreamland Synthesis) on ollut biisi-ideoiden treenikenttänä jo joitain vuosia, ja se on pääasiassa syntikkapohjaista tunnelmointia. Hyviä biisejä sieltäkin löytyy muutamia, vaikka jossain kohtaa tekniikka on rajoittanut ideoiden ulosantia. Hevi-/rokkiukkojen kannattaa tsekata ainakin Fragments of Hope ja It's a Long Road Alone.

Viimeisimpänä aktiivisena sooloproggiksena on Dead Cold Ground, josta uhkaa tulla jossain määrin vakavasti otettava projekti (Dead Cold Ground). Tyyliltään materiaali tulee todennäköisesti olemaan valtaosin melodista metallia ja tarkemmalta genreltään hieman vaihtelevaa sellaista. Tunnelmassa pääosaan nousee surumielisyys, kauhu ja jossain määrin vaikutteita on otettu myös elokuvamusiikista, jonka takia sovitus ei aina ole ihan se perinteisin mahdollinen. Proggis perustuu erääseen ideaan mitä olen pyöritellyt jo vuosia mielessäni, eli aihepiiri itsessään on fiktiivinen, mutta olen yrittänyt tehdä esimerkiksi sanoituksista mahdollisimman tulkinnanvaraisia.

Toistaiseksi vahvimmaksi biisiksi nousee New Dawn of Despair, johon kulminoituu koko proggiksen idea aika hyvin (Dead Cold Ground - New Dawn of Despair). Biisin tyyli taittuu slovarimaisesta pianosta doom metallin raskauteen ja siitä lopulta hieman menevämpäänkin suuntaan. Tunnelma on hyvin raskas, joten jos sinulla on hyvä päivä, älä pilaa sitä kuuntelemalla tätä. :fuckyeah: Jatkossa pyrkimys on satsata myös hieman menevämpäänkin kamaan, mutta katsotaan sitä myöhemmin. Kesäloman ensimmäinen päivä alkoi tänään, ja nyt tavoitteena olisi edetä biisi/viikko-tahdilla. :)

Vaan entäpä teillä?

Let's block ads! (Why?)



Pakkislaisten omat bändit

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire