samedi 23 novembre 2019

Pizzagate

Vaikkapa Snopes on ihan hyvä aloituspaikka debunkkaukselle. Mielestäni myös Paholaisen Asianajaja käsitteli kohua hyvin blogissaan.

Täytyy kyllä myötää että tässä salaliittoteoriassa on monia mielenkiintoisia elementtejä, varsinkin nykyisenä poliittisesti kärjistyneenä aikana. Ei olisi missään nimessä ennenkuulumatonta, että ''eliitti'' pyörittäisi lapsipornorinkiä, mutta kuitenkin tämän salaliiton voi ampua alas varsin nopeasti kysymällä:

1. Missä ovat konkreettiset todisteet tapahtumista? Todisteilla tarkoitan ihan kunnon näyttöä, enkä mitään sanojen vääntelyä ja kääntelyä ja epämääräisiä vihjauksia.
2. Missä ovat uhrit?

Myös ihan tärkeä pointti on se, että miksei tämä kaikkeen kykenevä eliitti olisi käyttänyt edes vähän vaivaa oman koodikielen kehittämiseen sen sijaan, että he turvautuivat tietyissä piireissä yleisesti tunnettuihin kiertoilmaisuihin?

Lyhyesti ilmaistuna: näyttö tämän salaliittoteorian tueksi on luokatonta. Ei ole skeptikon tehtävä todistaa väitteitä vääriksi, vaan todistustaakka kuuluu väitteen esittäjälle.

Let's block ads! (Why?)



Pizzagate

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire