lundi 2 mars 2020

Kysy hierojalta!

Hieronnan teho riippuu melko monesta tekijästä. Yksi niistä on asiakkaan oma pää ja jos hänen mielestään hyvään hierontaan kuuluu kipu niin silloin sitä pitää tuntua. Ihan näin yksinkertaista asia ei kumminkaan ole. Ensin pitää tietää mitä hieronnalla haetaan jotta voidaan vastata siihen miltä sen pitäisi tuntua. Esim hieronnalla voidaan hakea rentoutumista ja kivuttomuutta, tällöin se että hieronta sattuu ei ehkä ole paras asia. Jos taas haetaan palautumista urheilijalle kisakaudella, voidaan tehdä jo jotain mikä tuntuu mutta mieluiten pysyy poissa kipu alueelta, siinä rajalla on hyvä.
Mutta kun hieronnalla haetaan apua kiputiloihin, ryhtiin tms. niin voidaan jo olettaa että jossain kohtaa sattuu esim. triggerpiste hieronta/hoito.

Kivulias hieronta aiheuttaa myös tahatonta jännitystä asiakkaan suunnalta lihakseen mikä on taas yleensä päinvastaista mitä hieronnalta haetaan. Hieronnan pitäisi rentouttaa ja palauttaa lihaksen oma tonus lähemmäksi normaalia tilaa. Jännittäminen on päinvastaista. Omaan mieleen kivulias hieronta kuuluu hierontan hoitokokonaisuutena mutta on hyvin asiakaslähtöistä kuinka paljon sitä tuottaa ja sille pitää olla peruste. Asiakkaiden pahoinpitely ei ole tarkoitus.

Itse pidän kipumittaria tärkeämpänä sitä millä rytmillä ja temmolla hierontaa suoritetaan, samoin sitä kuinka hieroja osaa valita oikeat tekniikat lihaksen oman tilan mukaan, ja kannattaako jotain lihasta oikeasti hieroa.

Mitä tulee lihaksen "avaamiseen" niin se on ihan käytännön sana asiakkaan ja hoitajan välillä. Sillä voidaan tarkoittaa että tullaan muuttamaan lihaksen tonusta joka on jatkuvassa jännitystilassa vähemmän jännittyneeseen jolloin se ei olisi niin jäykkä / juminen, kuten asiakas lihaksensa todennäköisesti tuntee. Näin asiakaskin ymmärtää että jäykkyys "avataan" tms. Eihän se ole mitenkään virallinen termi ja se saattaa vähän tarkoittaa toisille eri asiaa kuin toisille.
Nykyään myös jokaisen besserwisserin blogeissa on lähes pakollinen artikkeli/postaus/päivitys siitä kuinka he vihaavat sitä kun sanotaan että "avataan paikat", "hierotaan paikat auki" tms. Nämä ovat ihan hauskaa luettavaa mutta eivät oikeasti aja mitään asiaa.

Let's block ads! (Why?)



Kysy hierojalta!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire