vendredi 9 septembre 2022

Arnold Schwarzenegger

attitude sanoi:

muutama ainakin itselleni uusi kuva nuoresta arskasta.
pakko sanoa että tuohon aikaan ja tuon ikäisenä 19vee kovassa kunnossa.

http://www.anabolicreview.com/vbulletin/showthread.php?t=65385&page=1&pp=40 :thumbs:


Wendy Leigh´n kirjoittamassa kirjassa "Arnold" (Pelham Books, 1990) on joitakin kuvia Arnoldin varhaisimmista kansainvälisistä kilpailuista. Kuvia on vuoden 1967 Mr. Universe -kilpailusta (Arnold 20-vuotias) ja vuoden 1969 Mr. Universe -kilpailusta (Arnold 22-vuotias). Kuvissa Arnoldilla ei ole läheskään niin paljon lihasmassaa kuin näissä 19-vuotiskuvissa (?!?), joten tuo kuvien kohdalla ilmoitettu 19 vuoden ikä lienee virheellinen.

Leigh´n kirjassa on vuonna 1972 otettu kuva, jossa Arnold ja Sergio Oliva lämmittelevät ennen esitystä tai kilpailua. Siinä Arnold on 25-vuotiaana ehkä massiivisimmillaan.

Muutama sana Arnoldista: Arnold oli juuri lopetellut uraansa kehonrakennuksen huipulla 1970-luvun puolivälissä, kun itse aloittelin boditreeniä muutaman muun innokkaan helsinkiläispojan kanssa. Arnold oli tietysti meidän ehdoton idolimme, toki myös Franco Columbu oli kova kaveri. Helsingissä oli silloin yksi treenisali!

Nämä molemmat miehet vierailivat Suomessa muutamaan otteeseen 1970-luvun alkuvuosina ja tekivät BBC:n salilla kovan vaikutuksen suomalaisiin bodareihin (itse en valitettavasti päässyt tätä todistamaan, mutta perimätieto on vahvaa). Arnold oli erittäin vahva ja kovakuntoinen ja treenasi todella paljon. Harjoituksissa oli kova tempo, ja hän käytti runsaasti supersarjoja (esim. 5 x 15 toistoa penkkipunnerrusta 150 kilolla ja sen supersarjaparina samoin toistoin leveitä leuanvetoja lisäpainon kanssa).

Pääsin yhden kerran itse haastattelemaan Arnoldia. Se tapahtui vuoden 1982 MM-kilpailuissa (olen ehkä kirjoittanut tästä aiemminkin, mutta toisto sallittakoon). Arnold oli siellä TV-kommentaattorina, minä Suomen joukkueen mukana. Arnold oli oikein mukava ja reilu ja jaksoi jutella kaikkien halukkaiden kanssa bodihommista. Hän hengaili kisahotellin aulassa, antoi haastatteluja ja röyhytteli välillä sikaria. Arskasta jäi hyvä fiilis kaikin puolin.

On kiva huomata, että Arnold näyttää olevan edelleen myös nuorempien Pakkislaisten idoli. Arnold teki kehonrakennuksesta monella tavalla hovikelpoisen lajin ja lisäsi omalla esimerkillään painoharjoittelun suosiota eri puolilla maailmaa. Arnold tulee ilman muuta jäämään historiaan suurimpana kehonrakennustähtenä, vaikka nykymiehillä isommat lihakset onkin.

Adblock test (Why?)



Arnold Schwarzenegger

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire