lundi 29 mai 2023

Korvaavia liikkeitä jaloille

Alkoi ilmetä nopeilla toistoilla? Eli menit pommilla alas ja selkeen dynaaminen suunnanvaihto? Ilmenikö heti vai ajan kuluessa? Mikä sulla on voimataso kyykyssä?

Onko se kipupiste siinä polvilumpion alareunassa jänteessä (hyppääjän polvi)? Vai sen jänteen alapäässä sääriluussa (Osgood-Schlatter)? Googlailes ja selvitä.

Hyvä lämppä ja polvilämmittimet usein vähentää kipua. Käytännössä, jos sillon onnistuu suht kivuitta (asteikolla 1-4/10) kyykyt, prässit, mitkä tahansa etureisiliikkeet, saa tehdä.

Yleensä paras ratkaisu tällasissa on vähentää kuormaa ja tehdä koko liikerata selkeen hitaasti (5s alas - 5s ylös) ja rauhallisella suunnanvaihdolla. Toinen keino on pitkät 20-30s stopit suht vahvassa nivelkulmassa. Eli jos syvemmät polvikulmat sattuu, jätä korkeemmaksi. Raskas treeni 6-10 toiston sarjoilla on edelleen ok. Jätä sarjoihin hieman enemmän varaa kuitenkin, 4-5 toistoa/ 10s.

Jos pelkästään lepäilee, lihaskunto alkaa heikkeneen, eikä se vaivaa yleensä paranna kyllä. Useiden viikkojen lepo on lähes aina huono ratkaisu.

Adblock test (Why?)



Korvaavia liikkeitä jaloille

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire