lundi 12 juin 2023

UFC on ESPN: Vettori vs. Cannonier (La 17.6.2023 UFC Apex, Las Vegas)

Ei ollut kaukana että Armankin olisi melkoisessa voittoputkessa jos Gamrot-matsin pisteytys olisi mennyt vähän paremmin, omasta mielestäni Arman voitti tuon matsin. Joka tapauksessa sekin vain kertoo millainen helvetinmoinen shark tank tuo LW tällä hetkellä on. Armaninkin tasoinen ottelija olisi monessa muussa painoluokassa jo tiukasti tittelistä haastamassa, mutta vaikea on läpi pureutua kun samasta paikasta ottelee yli puolen tusinaa ottelijaa jotka varmaan käytännössä kaikki voisivat voittaa toisensa keskinäisessä matsissa.

En nyt tarkemmin tutkimatta saa oikein edes päähäni että kuka on Joaquim Silva, mutta jos hän ei ole ottanut jotain isoja taidollisia harppauksia lähiaikoina, niin vaikea kuvitella kuinka Ricky Glennille ja Vinc Pichelille hävinnyt kaveri pärjäisi kauhean hyvin Tsarukyania vastaan. Jotenkin vaikuttaa vähän siltä että Armania väistellään melkoisen aktiivisesti rankattujen ottelijoiden keskuudessa kun joutuu ottelemaan näin paljon alaspäin. Tämän Silvan ainoa voitto viimeisen 4,5 vuoden aikana on Jesse Ronson, jota ei voi oikein kuvailla edes UFC-tasoiseksi ottelijaksi. Suoraan sanottuna vähän hämmentävä matsi, varmaan näillä puheilla tulee siis Silva by KO ekassa erässä.

Päämatsi ei jotenkin herätä oikein mitään fiilistä, kummallakin on pitkähkö matka jos mielivät vielä tittelimatsiin. Cannonierilla varmaan tulee ikä vastaan kohtapuoliin, ei kyllä habituksesta uskoisi että on jo melkein 40v. Vettoria kohtaan olen tuntenut sympatiaa jo pitkään, koska pystyn todella vahvasti samaistumaan lihapäähän joka joutuu tekemään kauhean määrän duunia kompensoidakseen lahjakkuutta. Vettorin pystyottelu tuskin koskaan tulee olemaan tarpeellisella tasolla ihan huipulle asti vaikka eteenpäin onkin mennyt siinä huimasti sitten alkuaikojen, eikä painikaan taida riittää vaikka ei sekään huonoa ole.

Matsia on aika vaikea ennakkoon arvuutella, Vettori varmaan pystyy grindaamaan voiton jos saa tehtyä tästä kulutustaistelun, mutta Cannonierilla on aika kanuuna lyönti kun sattuu hyvin. Cannonier ei tosin ole ehkä ihan sitä lyöjän arkkityyppiä joka on Vettorin kyrptoniittia. Vettori on ongelmissa yleensä nopeiden ja hyvän jabin takaa ottelevien tyyppien kanssa, Cannonierin tapaisten suht simppelien ilman jabia takakädellä moukaroivien ottelijoiden kanssa Vettori on pärjännyt ihan hyvin. Jos on pakko sanoa niin Vettori tuomaripäätöksellä on minusta helpoiten kuviteltava lopputulos.

Illan piilotettu helmi on prelien viimeinen eli Dalby vs Salikhov. Molempien otteluita katselee yleensä todella mielellään ja tämä on aika sopiva matsi molemmille tässä vaiheessa uraa. Kummallakin ikää alkaa olla jo sen verran että tällaiset veteraanien väliset mittelöt on parasta käyttöä näille ukoille. Ihan päällimmäinen gut feeling on että Salikhov voittanee pisteillä, mutta Dalby voi kyllä hyvin viedä tämän tekemällä matsista Salikhoville inhottavaa grindausta. Salikhov on tosin ollut aika vaikea kaveri ahdistaa nurkkaan joten helppoa ei ole.

Kortilla näyttäisi olevan poikkeuksellisen paljon porukkaa joiden nimet ei sano yhtään mitään meikäläiselle, liekö sitten taas joku "Road to highway for ultimate contender central Asia" -semifinaalit päällänsä josta en ole kuullutkaan.

Adblock test (Why?)



UFC on ESPN: Vettori vs. Cannonier (La 17.6.2023 UFC Apex, Las Vegas)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire