mardi 30 janvier 2018

Cycle Diet - Superkompensaatiodieetti (Scott Abel)

Dieetti on yleisesti ottaen suunniteltu juuri offille mahdollistamaan fysiikan vähittäisen kehittämisen ja "kypsyttämisen" ilman merkittävää rasvan kertymistä. Samalla luodaan hyvät aineenvaihdunnalliset olosuhteet verraten nopealle kisa-, kuvaus- tai vaikka questposing -kondikseen vetämiselle. Eli alkuun pitäisi arvioida tarvitseeko tavoiteisiinsa päästäkseen hankkia vielä kilokaupalla uutta lihasta (tai onko se enää edes mahdollista), vai ollaanko jo saavutettu riittävät perusmassat, joita lähteä jatkojalostamaan. Jos lihasta tarvitaan selvästi lisää, lienee parasta ottaa käyttöön vanhat kunnon tasapainoiset plussakalorit.

Välitankkauksen rooli on enemmänkin selvitä loppuviikon treeneistä siinä vaiheessa jos ja kun päätankkaus ei enää kanna koko viikkoa. Näyttää kyllä siltä, että sun tilanteessa välitankkaus olisi ollut turha ja saanut painon kohoamaan liian nopeasti. Parempi arvaus vaatisi kuitenkin oleellisempien bioindikaattoreiden huomioon ottamista (energiatasot, treenitehot, libido, unenlaatu, jne.) ja senkin jälkeen pitäisi yksinkertaisesti testata vaikutukset käytännössä.

Jos homma toimii, ylimääräistä ei kerry ja se onkin aika luotettava indikaattori koko dieetin toimivuudelle. Painon pitäisi aina palautua lähtökuoppiinsa, tai hyvin lähelle sitä. Hidas painon kohoaminen saattaa silti olla mahdollista pidemmällä aikavälillä, onhan tarkoituksena edelleen rakentaa uutta lihasta, mutta tahdin pitäisi silloinkin pysyä "uskottavana".

Dieettipäivinä kalorit perusaineenvaihdunnan tasolle, tai hiukan alle. Harris-Benedict -kaavalla saat riittävän tarkan lähtöarvion. Kaikki fyysinen suorittaminen munien raapimisesta maveen menee siten vajeeksi. Jos on vielä rasvaa poltettavana lähtökuntoon, niin kalorit 10-12 x kehonpaino paunoissa (eikä tietenkään tankkauksia silloin).

Painokeskiarvo pysyy vakiona mutta päiväkohtainen vaihtelu on suurta, kuten asiaan kuuluu. Tankkauksen jälkeiset 2-3 päivää ovat yleisesti ottaen parhaat sekä suorituskyvyllisesti, että kosmeettisesti. Tuntuu että voi mennä halutessaan läpi seinästä ja myös näyttää siltä. Tankkauksesta kertynyt ihonalainen pöhö on kadonnut mutta lihaspaineet ovat edelleen huipussa. Pumpit ovat kovempia, kuin mitä tasakaloreilla olen koskaan saavuttanut, mikä auttaa esimerkiksi selän treenaamisessa paljon. Sitten lihaspaineet alkavat tippua samaa tahtia painon kanssa ja samalla kosmeettinen olemus hieman pehmenee. Viimeisessä treenissä ennen tankkausta voi olla jo vaikeaa saada minkäänlaista pumppia, eikä olo yleisestikään ottaen ole enää niin freesi. Myös unenlaatu ja libido alkavat heiketä, kohotakseen huippuunsa uuden tankkauksen alettua.

Click to expand...

Let's block ads! (Why?)



Cycle Diet - Superkompensaatiodieetti (Scott Abel)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire