mercredi 9 septembre 2020

Vaimon hakuun ulkomaille

Aika yleistämistä, vaikka onhan tuo avauskin aika "tyylikkäästi" muotoiltu. Monta liittoa on syntynyt rahan takia, eikä se ole lintukodossakaan harvinaista, että lottomiljonäärillä tai aivokirurgilla on vientiä. Monissa maissa vaan keskiluokkainen länkkäri edustaa suhteellisesti kyseistä elintasoa. Silti rikkaat ihmiset löytävät toisinaan, jopa useinmiten, ihan tarkastelua kestäviä liittoja.

Kehitysmaassa pidemmän aikaa asuneena voin kertoa, että Suomessa kuplautuu helposti. Suurimmassa osassa maailmaa tasa-arvo on lähempänä Saudi-Arabiaa kuin Yhdysvaltoja, ja suomalaisittain Yhdysvallat on täysi takapajula tasa-arvoasioissa. Tämä ei silti tarkoita sitä, että miljardit naiset eivät kaipaisi tai osaisi arvostaa tasa-arvoista kohtelua.

Hyvä pointti vielä ylempää, että rakkausavioliitto siinä mielessä, missä suomalainen nykysukupolvi sen ymmärtää, on todella uusi ja alueellinen asia. Suurimmassa osassa maailmaa avioliitto on yhä sitä, mitä se oli Suomessakin vielä pari sukupolvea sitten. Perheen ja tulevaisuuden vakauttava sekä mahdollistava liitto. Toki siihen kuului myös rakkautta, mutta se ymmärrettiin (ja suurimmassa osassa maailmaa yhä ymmärretään) hieman eri tavalla ja vertautuisi meikäläisittäin enemmän kunnioitukseen ja kiintymykseen, kuin intohimoiseen rakkauteen.

Mitä aloittajaan tulee, niin kannattaa ymmärtää ja ajatella asiaa toisesta näkökulmadta ja hyväksyä realiteetit. Köyhistä maista löytyy kyllä absoluuttiselta määrältään enemmän helppoa elämää vailla olevia elättejä kuin maailmasta suomalaisia ihmisiä. Köyhissä maissa ihmiset silti pääosin haluavat täsmälleen samaa kuin mekin: kunnioitusta, hyväksyntää, rakkautta, merkitystä, jne. Edellä mainitut asiat eivät synny tai käy ilmi toisesta päivässä tai viikossa, mutta tunneissakin voi löytyä riittävän hyvä feikkaaja.

Let's block ads! (Why?)



Vaimon hakuun ulkomaille

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire