mercredi 11 août 2021

Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

Sampo Terho on uusi kulttuuriministeri. Mitenköhän käy Arhimäen kavereiden hyväveli viroille ja vihervasemmisto höpö taiteelle? Putoaakohan Paleface Suomi 100v työryhmästä? Sinänsä hyvä veto persuilta voivat alkaa iskeä kapuloita rattaisiin todenteolla Vasemmiston ja Vihreiden ydinäänestäjiin.

"
Historian ensimmäinen perussuomalainen kulttuuriministeri rauhoitteli kulttuuriväen pelkoja.

Suomi saa historiansa ensimmäisen perussuomalaisen kulttuuriministerin.

Ensi viikon perjantaina kulttuuri- ja eurooppaministeriksi nimitetään kansanedustaja Sampo Terho http://www.is.fi/haku/?search-term=Sampo%20Terho(ps).

Kulttuuriväki on ollut osin kauhuissaan tulevasta perussuomalaisesta kulttuuriministeristä.

Pelkojen taustalla on jytkyvaaleihin 2011 laadittu perussuomalaisten vaaliohjelma, jossa vaalitäkynä ja kieli poskessa vaadittiin kansallista indentiteettiä vahvistavan taiteen tukemista ja rahat pois tekotaiteellisilta kokeiluilta.

IS kysyi tulevalta kulttuuriministeriltä, mikä on hänen suhteensa niin sanottuun tekotaiteelliseen sontaan.

– Jätetään nämä kompakysymykset sikseen. Mutta kulttuuriväelle ja kaikelle väelle – tässä Suomen juhlavuoden hengessä – niin haluan viedä suomalaista kulttuuria eteenpäin. Otetaan ennakkoluulojen ylittämisen vuosi tästä juhlavuodesta, Terho vastasi IS:lle.

”Kansakunta ilman kulttuuria olisi kuin ruumis ilman sielua”
Terho oli vielä vaitonainen lähes kaikesta. Hän vastasi vain neljään toimittajien esittämään kysymykseen suhteellisen ympäripyöreästi.

– Kansakunta ilman kulttuuria olisi kuin ruumis ilman sielua. Kulttuuri on arvokas asia, se on yhteinen asia, ja ennen kaikkea iloinen asia, Terho totesi.

– Tulen lausumaan kulttuurilinjauksista lisää, kun olen käynyt presidentin luona ja olen virallisesti kulttuuriministeri, Terho sanoi.

Mitä perussuomalaiset sitten linjasivat taiderahojen suuntaamisesta kuusi vuotta sitten?

– Valtion myöntämiä kulttuuritukirahoja on ohjattava siten, että ne vahvistavat suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut sen sijaan olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle, vanhassa vaaliohjelmassa muun muassa todettiin.

Kulttuuriministeri vastaa myös urheilusta ja nuorisoasioista. Lisäksi Terho saa salkkuunsa ulkoministeri Timo Soiniltahttp://www.is.fi/haku/?search-term=Timo%20Soinilta (ps) eurooppaministerin tehtävät.
"

Lähde: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005188273.html

Adblock test (Why?)



Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire