mardi 19 octobre 2021

Hortonin syndrooma - Ei jumalauta!

Tossa eilisessä striimissä joku kysyi kovinta kipua mitä kukin on tuntenut ja sitten joku mainitsi tämän taudin olemassaolon. Voi jeesuksen perse sanon minä. Sittenhän tätä tutkittiin ja johan on perkele vitsaus. 0.3% suomalaisista kärsii tästä, yleisempää miehellä. Jos pelkästään taudin tai sairauden kuvaus on aika brutaali.

"Infernaalisen raivoisa, repivä viiltävä kipu silmäkuopassa, silmäkuopan ympärillä, ohimolla" kestoltaan 15 minuutista 3 tuntiin.

Katsottiin sitten videoita ja on jopa todistettu itsemurhia koska kipu on sietämätön ja ihminen ei välttämättä kestä sitä. Eräs potilas kertoi miten etsii kohtauksen alkaessa kovan pinnan, johon takoo päätänsä niin kovaa, että taju lähtee, koska kipu on epäinhimillinen.

Miettikää esim sitä akuuttia kovaa kipua kun lyötte vaikka varpaan kovaa esim pöydänjalkaan, se minkälaisen hetkellisen kovan stressireaktion se aiheuttaa muutamaksi kymmentä sekuntia. Tämä Horton on varmasti 100 kertaa voimakkaampi kipu ja kestää osalla tuntikausia kerrallaan.

Hortonin syndroomassa kohtaus alkaa usein aamuyöllä ja on aina toispuolinen, toisen silmän seutuun paikantuva päänsärky. Kipua on kuvattu esimerkiksi ilmaisulla ”kuin joku poraisi silmää”. Siihen saattaa liittyä silmän punoitusta, kyynelvuotoa, mustuaisten supistumista ja samanpuoleisen sieraimen tukkoisuutta. Kohtaus voi kestää 15 minuuttia – 3 tuntia. Kohtaukset esiintyvät viikkojen, jopa kuukausien mittaisina sarjoina, jotka voivat hävitä ehkä vuosiksikin kohtausten välillä.


View: https://youtu.be/OO5oDaG45kE

Tässä kaveri saa 20 minuuttisen kohtauksen ja kuvaa sen, voi morjens sanon minä.

View: https://youtu.be/Zw88nYSAT_M

Miten noi ihmiset pystyy elämään, valtava rispekti lähtee noille täältä.

Adblock test (Why?)



Hortonin syndrooma - Ei jumalauta!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire