lundi 19 décembre 2022

Vastuullista journalismia

Ehdottomasti oikeusjutun arvoinen möläytys, mielestäni pitäisi erottaaa kaikista tehtävistä Hesarin alaisuudessa.

Saarikoskihan on kunnostautunut Suomen virallisena Trumpin lokaajana ja suorittaa tätä "Suurta Tehtävää" populismia vastaan. Tässä tehtävässä nimenomaan vastuullinen journalismi heitetään romukoppaan ja kaikenlainen vaikuttaminen ja sen mentaliteetin luominen että vastapuolta saa haukkua, syyttää ja epäillä mistä vaan, ja vaikka toivoa heidän kuolemaansa avoimesti on ok, ja vieläpä "vastuullista journalismia" bannerin alla.

Ihan samanlaista "Tehtävää" suorittaa Yle varsinkin netin puolella. Kaikkeen populismi/Trump/yms. uutisointiin otetaan pilkkaava sävy, jos uutinen on periaatteessa hyvä, se spekuloidaan huonoksi jne. Kaikenlainen "vastapuolen" vesittäminen on tätä "vastuullista journalismia". Kotimaisia populisteja toki kohdellaan hieman kunnioitavammin, mutta se ei tee journalismista vastuullista.

Ylen ja Hesarin markkinoima vastuullinen journalismi on käytännössä puolueettoman journalismin vastakohta. Siis vastuutonta journalismia käytännössä.

Erittäin hienoa että Britannia lähtee pois EU:sta, heillä kuten jenkkilässäkin on vielä median vapautta ja siellä ei ole 90% suorittamassa tätä Suurta Tehtävää, eli luomassa epäluuloa, vihaa ja väheksyntää. Saska on täysin puoluepoliittisesti puolueellinen törkyturpa, jonka ei pitäisi saada toimia missään mediassa, joka käyttää "vastuullista journalismia" banneria.

Reilumpaa olisi, että Saarikosken pää pantaisiin kuivumaan seipäännokkaan Sanomatalon portin pieleen, muistutuksena kaikille siitä mikä on huonoa journalismia.

Tämä seipäännokka metafora ei tietenkään ole ihan kirjaimellisesti otettava.

Mutta: sen tarkoitus on herättää niin suurta halveksuntaa, että esim. kynnys kaikenlaiseen halveksuntaan ja jopa väkivaltaan jatkossa madaltuisi näitä ihmisiä kohtaan joita Saarikoski kampanjoi. Ihan suoranaista sikailutaktiikkaa Saarikoskelta, hän on siinä kunnostautunut ja määrätietoisesti edennyt. Epämiellyttävä ja todella ilkeämielinen manipulaattori.

Ja Boris Johnsonin johdolla konservatiivit VOITTIVAT, sehän oli suorastaan murskavoitto, eli Saarikoski osoittaa vielä yhden huonoista luonteenpiirteistään: on huono ja katkera häviäjä.

Adblock test (Why?)



Vastuullista journalismia

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire