mercredi 9 août 2023

Marek Kalmus


"Lääkäri teki järkyttävän löydön kehonrakentajan ruumiinosasta: ”Pitäisi olla jo kuollut”
Kehonrakentaja Marek Kalmus sairastui neljännen asteen maksasyöpään.

VIROLAINEN kehonrakentaja Marek Kalmus, 52, sai kuulla pysäyttävän uutisen lääkäriltään kaksi kuukautta sitten. Kolminkertaisella WFF-liiton maailmanmestarilla oli todettu neljännen asteen maksasyöpä.

– Tarton yliopistollisessa sairaalassa sanottiin, että minun pitäisi olla jo kuollut, Kalmus sanoi virolaiselle Postimees-lehdelle.

Kalmus kysyi lääkäreiltä, kuinka monta ihmistä on toipunut samasta diagnoosista, jonka hän sai. Lääkärit eivät vastanneet mitään.
--
SAIRAUS on vienyt Kalmukselta lähes kaikki hänen voimansa. Lihaksikkaan miehen painosta on pudonnut peräti 27 kilogrammaa muutamassa vuodessa. ..."

Ennen sairastumistaan Kalmus vietti kuntosalilla päivittäin useita tunteja. Nyt hän viettää suurimman osan ajastaan sängyssä.

..."

Loput alkuperäisestä lähteestä: https://www.is.fi/urheilu/art-2000009774141.html

Omana huomatauksena tuohon juttuun, että ihmisillä syövät jaotellaan TNM-luokituksen perusteella levinneisyysasteisiin, joita on viisi (0, I, II, III, IV). Levinneisyysaste neljä on noista huonoimman ennusteen tauti eikä sitä syöpäkasvainta tai kasvaimia voi leikata pois. Läheisiin imusolmukkeisiin lienee levinnyt maksasyövän tapauksessa ja mahdollisesti etäpesäkkeitä esimerkiksi luustossa ja keuhkoissa. Viiden vuoden selviytymisennusta levinneisyysasteen neljä maksasyövästä on noin kolme prosenttia. Sekään ei tarkoita että niin iso osa olisi parantunut vaan on hengissä vielä ja syöpä on ja pysyy. Hyvin harva tuollaisesta pysyvästi paranee. Luultavasti Tarton syöpälääkärit eivät ole nähneet kenenkään tuollaisesta paranevan niin eivät vastanneet mitään. Pieni mahdollisuus siihen toki on.

Adblock test (Why?)



Marek Kalmus

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire