jeudi 29 août 2024

Lihasepätasapaino, olkapäät ylikehittyneet

You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ilmeisesti on päässyt jonkinlainen lihasepätasapaino kehittymään. Olkapäät ja selkä on hyvin kehittyneet, samoin jalat. Mutta rinta ja vatsalihakset eivät.
Ilmeisesti penkkipunnerruksessa nosto tapahtuu liiaksi olkapäillä. Mavessa ykkösmaksimi on 150-160, kyykky 110-120. Penkkiä en ole hetkeen kokeillut ykkösmaksimia.
90kg nousee 6 kertaa vaivalloisesti. Ilmeisesti alaslasku menee liian temmoksi ja karkaa helposti olkapäille.

Aion erästä kolleega konsultoida liikkeessä, mutta olisiko tuossa mitään mieltä, jos jättäisi syksyn aikana selkätreenit vähemmälle ja tekisi penkkiä huomattavasti enemmän? Penkissä myös painoja vähemmän ja tekniikka kuntoon.

https://saliohjelma.info/rintalihakset-kasvuun-8-viikon-treeniohjelma-rinnalle Tuosta on tarkoitus lähteä rakentamaan ohjelma. Käyn työpaikan salilla, niin siellä ei ole mitään hienouksia. Parilla kaupallisella salilla olisi sitten smithiä yms.

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Jos rintaa haluut paremman tuntuman kannataa vaihtaa tai ainakin kokeila tankopenkki, käsipainopenkkii

Ilmeisesti on päässyt jonkinlainen lihasepätasapaino kehittymään. Olkapäät ja selkä on hyvin kehittyneet, samoin jalat. Mutta rinta ja vatsalihakset eivät.

Aivan sama kuin itselläni aikanaan. Neuvoni olisi, että jätä vapaat tankopunnerrukset hetkeksi pois ja korvaa ne käsipainopenkillä eri kulmista, sekä tuetuilla punnerruksilla joissa saat kuormitetun venytyksen kuten esimerkiksi smithillä. Eristäväksi liikkeeksi jos sellaisen haluat, ota pecdeck/flyes kone. Unohda kuormat ja keskity hyvään lapatukeen sekä siihen että rutistat hauikset/taipeet yhteen, lapojen pysyessä koko ajan takana jolloin rinta pysyy uloimpana, eivätkä etuolkapäät pääse hyppäämään eteen tekemään pääosaa työstä.

Vatsalihaksille jalannostot roikkuen, eli nilkat ylös tankoon ja alhaalla koko ajan spennaat vatsoja etkä päästä jännitystä pois. Toinen liike mitä tarviit on voimapyörä, sillä sama juttu eli keskityt kunnon supistukseen ja ala-asennossa ehdoton pito lankulla ettei mene selkä notkolle. Jos haluat hifistellä, niin loppuun voit pumppailla jumppapallolla loput mehut pois ja siinä voit laskea vatsat myös venytykseen, josta lähdet supistamaan niin paljon kuin kykenet.

Ei liikaa sarjoja yhdessä reenissä, keskity laatuun ja palautumiseen.

Noniin. Eli ongelma on selkeästi se, että tanko liikkuu liian alas. Siitä kun alhaalta nostaa ylös, niin olkapäille tulee liikettä. Ymmärsin aikaisemmin, että liian läheltä kaulaa nostaminen rasittaa olkapäitä, mutta ilmeisesti myös liian alhaalta nostaminen rasittaa. Oikeasti kovilla penkkaajillahan olkapäät ovat supervahvat ja heillä tulee reippaasti isompi kaari selälle, niin tangon liikekin jää pienemmäksi.

Itsekin kyllä otan kaaren, mutta slatseja pitäisi vielä enemmän tuoda yhteen.

Adblock test (Why?)



Lihasepätasapaino, olkapäät ylikehittyneet

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire