mercredi 15 mai 2019

Dokkareita joka lähtöön

Tähän treadiin ois tarkoitus kerätä hyviä dokkareita, joita netistä löytyy. Toki heittää vinkkiä muihinkin dokumentteihin, joita tulee esim. telkasta. Lähdetääs tällä liikkeelle: Cocaine Cowboys

[​IMG]
Cocaine Cowboys
Cocaine Cowboys

Yhdysvallat - USA (2006)

Ohjaaja Director
Billy Corben

Kesto Duration: 116 min

Ikäraja Age limit: 15

Miami oli 1980-luvun alussa mieletön talousihme. Luksusautokauppiaat eivät ehtineet vastata kysyntään. Pilvenpiirtäjiä kohosi kuin New Yorkissa 1920-luvulla. Kiitos rahavirrasta kuului Kolumbian kartelleille ja USA:n ylemmälle keskiluokalle, joka oli juuri rakastunut kokaiiniin. Ennen jengisotien kärjistymistä Miamin poliitikotkin pysyivät ongelmasta vaiti, sillä kaupungin loistoa ihailtiin koko maailmassa.

Dokumentti Cocaine Cowboys kertoo melkein myyttiset mitat täyttäneistä lumimyrskyvuosista sellaisella vimmalla, että heikompia hirvittää. Kun kartellit alkoivat taistella, Miamin tienposket täyttyivät tuntemattomista ruumiista. Murhien määrä kuusinkertaistui viidessä vuodessa. Kaikista pahin oli “kummitäti” Griselda Blanco, jonka sadismi ei tuntenut minkäänlaisia rajoja.

Billy Corbenin sähäkästi potkivassa dokumentissa aikaa muistelevat asianomaiset. Aikansa keskisuuret tekijät ovat vapautuneet vankilasta viime vuosina, ja elinkautista istuva ammattitappaja antaa haastattelunsa linnassa. Yksi väittää tuoneensa maahan yli kahden miljardin dollarin arvosta kolaa. Kuten Miami Vice ja Scarface, Cocaine Cowboys on kiehtova kurkistus kauhistuttavaan ja epätodelliseen väkivallan ja luksuksen maailmaan. Corben tyylittelee kuvia animaatiolla ja joitain jaksoja on lavastettu uudelleen, toki hyvällä maulla. Syntetisaattorimusiikista vastaa Jan Hammer, joka tunnetaan parhaiten Miami Vice -sarjan säveltäjänä.

Kalle Kinnunen

Let's block ads! (Why?)



Dokkareita joka lähtöön

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire