vendredi 6 décembre 2019

Kanarian saaret

Ingles/Kanarian saaret on ihan passeli paikka käydä talvella. Oikeastaan ainoa paikka tässä lähellä missä on lämmintä. Paikkahan on niin turistimesta kun voi vaan olla, mutta jos sen kestää/tykkää siitä niin kiva loma varmasti tulee.

Rannasta:

Ranta on tuulinen mutta omasta mielestä sen vaan oli hyvä kun vähän viilensi makoilua. Ranta on pitkälle matala, joten siellä on helppo peuhata vedessä. Jos makoilu käy pitkäksi niin aina voi lähteä kävelemään - sitä rantaa kun riittää! Dyyneillä alkaa nudistialueet jos saksalaiset eläkeläiset pelaavat petanqueta ja lentopalloa rinnat polvissa. Näky sinänsä! :D Maspalomaksessa alkaa :5: hotellialueet sun muut oheispalvelut ja rantakin käytännössä muuttuu rantabulevardiksi. Puerto Ricosta n. 5-10km eteenpäin löytyy uskomattoman makea valkohiekkainen laguuni jossa kannatta käydä esim. autolla.

Ruoka:

Samaa mitä kaikissa turistipaikoissa. Kuvalliset ruokalistat pursuaa toasteja, englantilaista aamiaista ja pasta carbonaraa. Eli jos haluaa jotenkin välttää ns. roskaruokaa niin saa käyttää omaa mielikuvitusta ja lähintä kauppaa. Ruokailuun menee päivässä n.20€. Ruoka juomana olut (1-2€ 0.5l) on halvempaa, kuin limu/puristetut mehut (2.5-4.5€) :thumbs: Ravintoloita on sitten joka paikassa. Itse käytiin lähinnä siinä rannan ravintoloissa joista ei jäänyt mitään moitittavaa mieleen(siellä on myös McDonald's jos sitä kaipaa).

Yöelämä:

Joka päivä on lauantai. Baareja on joka lähtöön ja joka nurkassa. Kaikissa on aina "happy hour" ja menoa riittää joka ilta. Montussa on ns. diskot Scandic, Vinikg tms. Sisäänheittäjät repivät hihasta kokoajan alussa, kun huomaavat, että ootte n00bieta = kalkkilaivankapteeneja, mutta kaikkeen tottuu. Itse löydettiin parin suomalaisen nuoren jätkän pitämä baari (Saloon) siitä montun läheisyydestä aution ostarin(?!) tiloista Hardrock Cafen läheisyydessä, joka osoittautui helvetin mukavaksi paikaksi. Siellä lähinnä kävi suomalaisia nuoria jotka olivat töissä Inglesissä. Meno oli hyvä ja drinkit kaverihintaisia. Esim. longisland icetea 5€ 0.5l tuopissa johon tuli yli 3 dl viinaa!! :rock: Paikan ennätys oli muistaakseni 4 kpl. Joku 150kg ruotsalainen oli huitaissut ja sen jälkeen 5 jätkän voimalla kannettu taksiin. Yökerhot on auki 05-06:n asti ja avautuvat yleensä vasta 23 aikoihin. Baarikeskittymässä on myös muutamia "gentlemen's clubeja" joita kannattaa välttää jos ei halua päästä rahoistaan eroon. Muutamia tarinoita kuulin mahdollisista tyrmäystippojen käytöstä ja myös kovista otteista, kun turisti ei ollut suostunut maksamaan tyttöjen tilaamia 200-500€ skumppapulloja jne.

Yleistä:

Taksit on luotettavia. Kaikkialle kaupungin sisällä pääsi alle 3€:n hinnalla. Afrikasta tulleita epämääräisiä siirtolaisia kaupittelee kaiken maailman rojuja kaduilla ja rannoilla. Kieltäytyy kohteliaan tiukasti niin lähtee yleensä jatkamaan matkaa. Rantakadulla oli sellaisia standeja jossa joku jätkä heitteli noppaa kolmen kipon välillä ja jos arvasi oikein tuplasi oman panoksen. Täyttä kusetusta älä edes harkitse, sillä siinä tohinassa kaikki muutkin tavarat voivat vaihtaa omistajaa. Hommaan kuuluu apurit jotka esittävät "turisteja" ja jotka muka voittavat siitä sekä samalla yllyttävät kokeilemaan kuinka helppoa se on. Muutaman tarinan kuulin kuinka suomalaisia eläkeläisiltä oli viety koko matkakassa ekana päivänä siihen. :mad: Neekerit myös voivat ihan yhtäkkiä tulla juttelemaan ja samalla yrittävät kätellä. Samalla kun kättelet niin joku tuikkaa sulle jonkun rihkama rannekorun ranteeseen tyyliin nippuside ja jostain saatanan puskista ilmestyy koko suku sun ympärille ja sittenhän se on ostettava. Tai no pakkohan ei ole, mutta jos haluaa siitä kuumotuksesta nopeasti ja helposti pois niin varmempaa on maksaa. Muuten siellä ei oikeastaan mitään lieveilmiöitä ole jos käyttäytyy suht normaalisti eikä hankaluuksiin joudu esim. paikallisten nuorten kanssa. Baareissa kannattaa olla tarkkana vaihtorahan kanssa, että saa oikein takaisin. Drinkit kannatta ottaa ilman jäitä jo pelkän mahatautivaaran takia ja myös siksi, että yleensä ne pistää lasit täyteen jäitä ja sen jälkeenhän sinne ei paljoa yli desiä juotavaa mahdu. Vettä ei kannatta juoda kraanasta vaan mieluimmin ostaa kaupasta. Se ei niin paljoa maksa etteikö sitä kannattaisi tehdä. Kanarian saaret ovat edelleenkin tax-free aluetta joten kaupassa viinat on halpoja, mutta silti kannatta vertailla hintoja, sillä vierekkäisissä kaupoissa voi olla monen euron ero samalla tuotteella. Sikarin ystäville löytyy Kuubalaisia todella hyvään hintaan alan liikkeistä. Auto kannatta vuokrata jos haluaa kierrellä saarta. Kannattaa varmistua, että auto on katsastettu ja verot maksettu ettei tule ylimääräisiä kuumotuksia englantia osaamattomien ja arvaamattomien poliisien kanssa. Vakuutukset varmaan nyt kaikki tajuaa ottaa. Yleisesti ottaen ihan jees paikka, jossa paljon turisteja Euroopasta. Rahaa itsellä kulunut n. 5-600€/viikko sisältäen kaiken mahdollisen ja mahdottoman.:D

...Oi Las Palmas, oi Las Palmas....

Let's block ads! (Why?)



Kanarian saaret

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire