dimanche 22 décembre 2019

Päihdepolitiikka

Ok, alkoholia on siideristä kasikymppiseen pirtuun, ja huumeita on kannabiksesta kokaaiiniin. Ei ole omakohtaisia kokemuksia huumeiden vetämisestä, mutta uskallan väittää, että mentäisiin perse edeltä metsään, jos vahvat huumeet sallitaisiin. Vaikka myynti tulisi lailliseksi ja hinnat tippuisivat, tulisi joillekin rahaongelmia, kun seuraava setti pitäisi saada eikä rahoja välttämättä hankittaisi rehellisesti (ylläri) ja ym suorat ja epäsuorat haitat sekä kulut päälle. Ei kännit pari-kolme kertaa viikossa terveellistä ole pidemmän päälle ja sekin lamauttaa jo työkykyistä jengiä, mutta enemmän (tai vähintään samanverran) huumeet lamauttaisivat työkykyisiä ihmisiä, kun vielä huumeiden hankkiminenkin olisi helpompaa ja luultavasti asenteetkin huumeita vastaan olisivat enemmän suvaitsevammat kuin aikasemmin, mikä alentaisi rimaa aloittaa. Alkoholi ei varmaan Suomesta muutamaan sataan vuoteen lähde, sen verran kovasti on tänne juurtunut, niin miksi pitäisi vielä uusi päihde tänne sallia?

Iso aivopieru koko idea
.

Alkoholia on siideristä 96% pirtuun, kaikki on ihan yhtä ja samaa alkoholia, Alkoholijuomat EIVÄT ole mitään että joo sidukkaa, se on terveellistä, viina, se on vaarallisempaa, ja viru valge vägev se on kuolemanvaarallista. Ihan samalla tavalla alkoholisoituu minkä tahansa alkoholijuoman kautta. Ja Ihan täysin samat alkoholin (=tekninen liuotin) terveyshaitat on niin keskarilla, kossulla, valkkarilla tai pirtulla. Se on se annostelumäärä se kysymys.

Huumeet on farmakologisesti huono käsite, ensinnäkään ei ole mitään huumeita, on päihteitä, laittomia ja laillisia. Huumeet on typerä yleistys, sillä se kattaa niin hirveän eri kirjon erilaisia päihdeaineita, joiden terveysvaikutukset ovat varsin vähähaittaisista helvetin dramaattisiin. Alkoholi ON ihan samanlainen huume kuin muutkin huumeet, poisluettuna laillista. Vaarallisuusjärjestyksessä kärkipäästä, luokkaa kokaiini, heroiini ja ekstaasi. Kaksinaismoralismin huippu tää asenne.

Alkoholin vaarallisuus on sellainen asia mikä pitäisi ihmisten tajuta, sillä pidemmänpäälle liiallinen dokailu näkyy ja tuntuu. Eikä alkoholin väärinkäyttö ole todellakaan mukava kohtalo. Sitäpaitsi alkoholisyistä suomessa yksistään 6000 ihmistä kuolee vuosittain. En näkisi sitä minään terveysjuomana. Huumeista ei pidä puhua yhtenä ryhmänä, koska niitä nyt on niin valtava kirjo hyvin erikaltaisin vaikutuksin. Ei se mene niin, että ensiksi tulee keskiolut, sitten viina, siitä vahvemmat pöhinät tulee pilvellä, sitten amfetamiinilla, heroiinista menee vielä enemmin sekaisin ja voimakkaimmat kännit tuottaa LSD. Huumeita ei saa niputtaa yhteen, sillä huumeiden kirjo on niin laaja että aineilla on valtavia eroja, niin vaikutuksilla kuin pitkän tähtäimen vaikutuksillakin.

Helvetin iso edistysaskel koko idea, sillä suurimmat huumeiden haitat johtuvat laittomuudesta, ja siitä että ihmiset ei saa apua kun ajautuu aineiden kanssa ongelmiin, ja senlisäksi huumeiden ympärillä on mysteerin, kiehtovan laittomuuden kehä joka kannustaa huumeisiin ja alamaailman elämäntapaan. Tietenkin paras on jos ihmiset EI käytä huumeita, eikä senkoommin silloin liiallisesti viinaakaan (edelleen tutkimuksissa jopa 3. vaarallisimmaksi huumaavaksi aineeksi rankattu aine)

Mitä suvaitsevammat ja liberaalimmat asenteet huumeita kohtaan tekisi sen vaikutuksen että ihmiset jotka on ajautuneet vaikeuksiin ei olisi loppuiäksi tuomittu saastaksi ja huonoiksi ja luottamuksen menettäneiksi, ja sitten huumeongelmistakin olisi todennäköisempää selvityä ja palata aktiiviseen elämään.

Eihän nimittäin juoppojakaan leimata lopuksi elämää, vaikka 20 v raitistumisen jälkeenkään otettaisi töihin minnekkään.. Se että näin tapahtuu ei rohkaise ihmisiä hakemaan apua.

e: ja itsehän en alkoholiakaan nykyisellään juo kuin korkeintaan pari annosta kerrallaan, eikä ole tarkoituskaan alkoholisoitua. Nuorempana olin pitkälti tuhon tiellä viinan kanssa, ja samaa tahtia en olisi varmaan 40-vuotiaaksi elänyt, enää en juo, niin paljon haittaa siitä on tullut jo mulle, oon raitistunut, ja onnellinen siitä, etten enää lotraa. Jos koskaan ajaudun samaan viinalla lotuamiseen, meen kyllä hoitoon. en enää koskaan halua samaa mitä vielä pari vuotta sitten.

e: kaNi, editoinpa mielipiteeni tähän etten postcounttia turhaa kasvattele: No siis tässä nyt ajatellaan siis sitä että kaikista huumausaineiden hallussapidosta ja käytöstä rankaisemisesta luovuttaisiin kokonaan. Nythän suurin ongelma on syrjäytyminen H-merkinnän takia, joka tarkoittaa sitä että aika monet työt ei aukea sulle koskaan enään, ja se tieto ei edesauta lopettamista. Huumausaineiden myynti voitaisiin järjestää apteekeista / kahviloista pehmeämmille huumeille (=rahat pois rikollisilta) Ja tietenkin ikärajat tiukasti kontrolliin. Ja keneltä se on pois että kiskalla myydään huumeita jos ei kerta itse käytä? Ei mua haittaa että dildoja myydään cittareissa, kun en nyt harrasta sellaisten tunkemista hivakkaan..:)

Let's block ads! (Why?)



Päihdepolitiikka

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire