lundi 23 décembre 2019

Paistoin kinkun

Tomppa85 sanoi:

Tuosta on luuta ja rustoa varmaan puolet. On siinä silti syötävää. :D

Joo, iso luu siinä on sekä nahkaa pinnassa, lihan paino tuossa on arvioilta paistamisen jälkeen noin 3-3.5 kiloa. En tietenkään tosissani sitä edes aio kokonaan syödä tänään mutta niin paljon kuin jaksan kuitenkin.

Hellion sanoi:

Oot ihan vitun hullu jätkä jos vedät sen kinkun itekses tän pävän aikana.

Toisaalta tämäntyyppinen hulluus on aina ollut lähellä mun sydäntä :thumbs:

Tuo kinkkuhan on tasan 10% omasta painostani :D

Paistaminen on helppoa ja kinkku on halpaa. 2.90e/kilo saa jo Prismasta kinkkua, tuo on juhlakinkku potkalla, joten se oli hieman kalliimpi. 3.90e/kilo Cassassa, on muuten suomalainen kinkku eikä mikään tanskalainen. Kinkku oli pakasteessa, eli se on harmaasuolattu, sulatetaan noin 2-3vrk jääkaapissa jonka jälkeen lähes vuorokausi huoneenlämmössä. Kinkun voi pistää uuniin, noin 125 asteeseen paistopussissa kun sen lämpötila on noin 10 astetta tai enemmän. Yhtä kiloa kohti paistetaan kutakuinkin 70 minuuttia, riippuen kypsyysasteesta.

Kinkku on valmis kun sen sisälämpötila paksuimmalta kohdalta on noin 73 astetta. "ylikypsä" ja se perinteisempi kinkku voi olla 80 astettakin. Itse annoin sen olla 80 asteeseen saakka. Paistomittari laitetaan siis paksuimpaan kohtaa, mutta ei luuhun asti. Paisto-ohjeet tulee yleensä kinkun mukana ja niitä on kaupoissa pikkulapuilla, sulatusohjeet saa lihamestarilta lihatiskiltä.

Kun kinkku on paistettu, sen annetaan jäähtyä noin 3-4h jonka jälkeen nahka, verkko sekä halutessasi läski poistetaan ja pinta sivellään sinapilla. Itse pistin tuohon yhden tuubin (pienemmän) Turun sinappia, punaista. Tämän jälkeen ripottelin pinnan täyteen korppujauhoja ja pistin kinkun noin 15-20 minuutiksi uuniin joka oli 225 asteen lämpöinen. Tämä antoi kinkulle kauniin kullanruskean pinnan.

:kuola:

Aijoo, laitoin kinkun uuniin 21:00 ja heräsin 03:00 katsomaan, sisälämpötila oli 71 astetta. Otin kinkun pois kello 04:00 jolloin lämpötila oli se mainittu 80 astetta. Kuorrutukset + maistiaiset tein kello 08:00. Nyt kinkku on jäähtymässä viileässä vessassa!

Let's block ads! (Why?)



Paistoin kinkun

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire