samedi 25 juillet 2020

Kohti parempaa elämään

Terve,

Kerrotaan tässä aluksi lyhyesti parin vuoden taustoja. Eli ruokailun suhteen hommat mennyt tässä yli 5 vuoden aikana ihan vit**** ja sen kyllä huomaa elopainosta, joka on yli 150kg(45 BMI) ja pituutta ukolla vain 185cm. Lihoamista noin 10-15kg per vuosi sinä aikana, samalla myöskin verenpaineet, kolesterolit ja kaikki muutkin mittarit näyttävät hälyttäviä lukuja. Välillä ollut toiveikkaita kausia, että paino laskenut hieman mutta sitten räjähtänyt ylöspäin. Se miksi näin käy on, että mielihalut ruuan suhteen ovat sietämättömiä aina välillä ja sen kerran kun erehtyy jotain epämääräistä tunkemaan suuhun, niin se kerta muuttuu päiväksi ja se viikoksi ja se kuukausiksi. Suomeksi siis mun oma pääkopan palkitsemisjärjestelmä on aivan vituillaan ja aivot antaa signaalia että nyt sitä herkkua napaan ja silleen että maha repeää kylläisyydestä. Itse punttailu on tehty noin 10 vuoden ajan ja välillä ollut 1 treeni viikossa ja välillä 5 treeniä ja joskus parin kk taukoja motivaation puutoksen takia.

Tämän takia elämäntaparemontit on menny päin mettää ja joka kerta se on nakertanut uudelleenaloitus motivaatiosta osan pois ja nyt tuntuu että nämä ovat viimeisiä hetkiä tehdä asialle jotain konkreettista. Jos ei onnaa, niin seuraava pysäkki onkin erilaiset lääkkeet ja lihavuusleikkaus etc, joihin en nyt ihan heti halua sekaantua...

Tässä on nyt tarkoitus pidellä kaloreita 2600-2800kcal kohdilla ja jonkinlaista ruokarytmiä ylläpitää. Noista kaloreista sen verran, että onkohan nuo liian matala? Älykello näyttää noin 4000kcal kulutusta päivälle. Muutama satku lisää jos tekee jonkilaista treeniä.
Alla on viikkotasolla makrojakauma ja suuntaa antavat grammat. Safkana perus kanaa, jlihaa, perunaa, pastaa, pähkinää, vihanneksia, marjoja, rahkaa ja raetta. Sellaista perussafkaa tarkoitus syödä ja suht edullisesti, ilman mitään lisiä. En halua rasittaa yhtään lisää maksaa / munuaisia lisäravinteilla, joten en käytä heroja, BWO:ta tai muitakaa jauhoja. Proteiini myöskin mietityttää, että onkohan sitäkin liikaa jo.

Kalorien jakautuminen:
Hiilihydraattia (38%) ~240g
Rasvaa (34%) ~100g
Proteiinia (28%) ~180g
Kuitua 28g

Itse treeniohjelma on ihan auki, haluaisin sellaisen 3 kertaa viikossa tehtävän vapailla painoilla tehtävän salitreenin mutta ei vaan jalkojen nivelet kestä kun pelkkää tankoa. Silloin aikoja sitten pystyi vetämään 200kg maveja ja 150kg kyykkyjä ilman mitään, nyt se tanko ja 20kg painot päissä tuntuu olevan ehdoton maksimi ilman että nivelet olisi paskana parisen viikkoa. Voimaa on, mutta jos vedetään isoja rautoja niin on paikat heti rikki ja sitten taas rupee vituttaa ja ruoka maittamaan.
Eli onkohan siinä mitään ideaa että yläkroppa vedetään voimatreenillä ja alakroppaa sitten taas volyymitreenillä? Laitteilla toki pystyy voimaa treenailemaan jotenkin, esim prässeil. Saa toki ehdotella jotain valmista ohjelmaa mitä runnoisi hetken aikaa läpi, koitan tässä itse kehitellä jonkinlaista settiä iltaan mennessä.

Tässä on nyt tarkoitus saada painoa nopeasti pois kehosta, että terveys elpyisi ja tulevaisuus näyttäisi paremmalta. Kaikenlaiset vinkit ja ohjeet ovat tervetulleita :) Myöskin jos löytyy samanlaista taustaa, niin olisi kiva lukea että miten olette päässeet valtavasta ihran määrästä ja pysyneet siinä kaidalla tiellä. Painon alasaaminen tulee olemaan pitkä projekti ja vielä että muutos pysyy, niin se on loppuelämän projekti. Voisin kyllä periaattessa tehdä tänne foorumille jonkinlaisen blogin, jos täällä on vain sellainen osio? Jos ei, niin päivittelen välillä kuulumisia tähän ketjuun.

Let's block ads! (Why?)



Kohti parempaa elämään

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire