lundi 22 novembre 2021

Kestävyyslajin (enduro) aloittaminen 15 vuoden bodaamisen jälkeen - vinkkejä?

Olen harrastanut bodaamista non-stop noin 15 vuotta, ja massaa kertynyt mukavasti sellanen 25-30kg vuosien aikana. En ole koskaan harrastanut aerobista liikuntaa, vaan aina vaan massa- ja voimamielessä treenattu. Tällä hetkellä paino noin 90kg (175cm) ja vain hitusen liikaa läskiä.

Aloitin innokkaasti enduron ajamisen uutena harrastuksena noin 6kk sitten ja toistaiseksi ainakaan en ole näitä harrastuksia saanut toimimaan kovin hyvin yhdessä. Mainitaan nyt heti alkuun, että tavoitteenani ei ole ruveta ammattilaiseksi kummassakaan lajissa. Harrastan salillakäymistä 4 kertaa viikossa, ja enduroajoa 1-2 kertaa viikossa (yleensä viikonloppuna). Haluaisin oppia taidokkaaksi ajajaksi, sekä pitää suurimman osan lihasmassasta mitä olen saanut kerättyä ja kehon hyvässä kunnossa.

Tällä hetkellä käyn salilla maanantai (rinta/selkä), tiistai (etujalat), torstai (kädet/olkapäät), perjantai (mave, takajalat, pohkeet). Kun lähden ajamaan sunnuntaina tai lauantaina, on jalat vielä aika jumissa perjantailta ja väsymys iskee todella nopeasti. Maanantaina on kova väsymys salilla, ja tiistaina on jalat vielä ihan jumissa eikä jalkatreeneistä tule mitään. Lihasmassasta on muutenkin enimmäkseen haittaa tässä harrastuksessa, paitsi kun joutuu voimalla nostamaan pyöriä pois mudasta ;).

Olisiko kellään vinkkejä, miten kannattaisi muokata treenejä tavoitteitani varten? Vai luuletteko, että ajan kanssa keho tottuu molempiin harrastuksiin yhdessä? Täyslepopäiviä tulee kuitenkin 1-2 päivää viikossa. Kuvittelisin, että aeroobisen treenin lisääminen auttaisi huomattavasti, sillä puhti loppuu mulla aika nopeasti endurohommissa. Toisaalta, jos "treenipäiviä" nyt tulee jo 5-6 kertaa viikossa, treenin lisääminenkään tuskin auttaa.

ps. tässä tulikin juuri mieleen, että teininä oli sama dilemma kun harrastin Thai-nyrkkeilyä ja bodausta yhdessä. Siitä ei varsinkaan tullut mitään, ja valitsin silloin että nyrkkeilyt saa loppua. Tosin nyrkkeilyn kanssa treenit olivat 3 kertaa viikossa, joten näitä olikin täysin mahdoton saada toimimaan hyvin keskenään.

Adblock test (Why?)



Kestävyyslajin (enduro) aloittaminen 15 vuoden bodaamisen jälkeen - vinkkejä?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire