samedi 31 août 2024

Pikkutoiston Pakkojättiläinen - Ylikunto

Overtraining

Kattavasti asia käsitellään tällaisessa artikkelissa kuin:
The Physician and Sportsmedicine: Overtraining

Koska kaikille ei välttämättä tuo lontoo niin hyvin taivu oon koittanut tehdä jonkin sortin käännetyn referaatin aiheesta. Korjausehdotukset kelpuutetaan. Ei tuo lääkisjargon oikein taivu.

Ylikunto on vakava ongelma jonka oireina on laskenut suorituskyky, pahentunut väsymys, jatkuva lihaskipu, mielialanvaihtelut, loppuun palanut ja ”väljähtänyt” olo. Ylikunnon diagnoosi on yleensä monimutkaista, ei ole tarkkoja kriteerejä diagnoosille ja lääkäreiden on aluksi rajattava muut sairaudet pois ennen kuin varsinaisen diagnoosin voi tehdä. Potilaan omakohtaiset tuntemukset ovat luotettavimmat varoitusmerkit. Ylikunnon ehkäisy on paras hoitokeino ja urheilijoiden, valmentajien sekä lääkäreiden on tunnettava aikaiset varoitusmerkit.

Muutaman päivän kovan harjoittelun jälkeen seuraa kevyempää harjoittelua tai lepoa jotta saavutetaan superkompensaatio ja paras suorituskyky. Superkompensaation vaatima aika on tärkeätä tuntea. Jos urheilijan ei anneta sopeutua ennen uutta ärsykettä niin harjoittelu muuttuu yliharjoitteluksi ja vaadittu lepoaika jää liian vähäiseksi jolloin harjoittelu alkaa kuormittamaan ja alkaa ilmenemään suorituskyvyn laskua. Jos harjoittelun intensiteettiä ja kestoa ei vähennetä yliharjoittelu johtaa ylirasitukseen ja ylikuntoon.
Ylikunnon oireet voivat olla lievästä vakavaan. Lievät oireet sisältävät mm. ärsyyntymistä, väsymystä, levottomuutta, ruokahaluttomuutta, seksuaalista haluttomuutta, lyhytaikaisia uniongelmia ja lihasväsymystä. Siihen voi kuulua myös hormonaalisia häiriöitä kuten kuukautiskierron epäsäännöllisyyttä. Vakavampiin piirteisiin liittyy masennusta, pidempiaikaista unettomuutta, pitkäaikaista lihaskipua ja epänormaaleja näköaistimuksia.

Ylikuntoa on kaksi erilaista tyyppiä: sympaattisen- ja parasympaattisen hermoston ylikunto. Yleisesti ottaen sympaattisen hermoston ylikuntoa esiintyy pikajuoksijoilla ja voimaharjoittelijoilla ja parasympaattista kestävyysharjoittelijoilla.

Eri tekijät jotka vaikuttavat ylikuntoon joutumisessa voidaan luokitella sisäisiin ja ulkoisiin. Siltikin on muistettava, että toiset urheilijat ovat herkempiä joutumaan ylikuntoon mikä tekee valmentajien roolin ja urheilijoiden itsetuntemuksen erittäin tärkeäksi.
Sisäisiä tekijöitä ovat: yleinen terveys, ravitsemus, mieliala, persoonallisuuden stressitekijät, perinnölliset fysiologiset tekijät, ikä, sukupuoli, kuukautiskierto.
Ulkoisia tekijöitä: harjoittelun intensiivisyys ja volyymi, sosiaaliset, taloudelliset ja psykologiset stressitekijät, harjoitustausta, ympäristötekijät, vuodenaika, ruoan määrä, uni (laatu ja määrä), tulehdukset, lääkitys, alkoholi, tupakka yms aineet, matkustaminen.

Ylikunnon diagnoosi perustuu kolmeen asiaan: 1. potilaan historia, 2. toisten tautien poissulkeminen, 3. laboratoriolöydöt.
Historiaan kuuluu oireiden ja merkkien selvitys: muutokset harjoittelussa ovat erittäin tärkeitä. Suorituskyvyn lasku väsymyksen lisääntyessä on paras merkki ylikunnosta.
Toisten tautien poissulkemisella saadaan selville se, että mikään tauti, joka voisi oireilla kuten ylikunto, ei ole vaikuttamassa.
Joidenkin laboratoriotestien on oletettu ilmentävän ylikuntotilaa: mm. testosteronitasojen lasku ja kortisolitasojen nousu tai niiden suhteen lasku, veren maitohappopitoisuuden lasku, plasman glutamiinipitoisuuden lasku, muutokset aamun leposykkeessä ja muutokset sykkeen vastauksena ortostaattiseen stressiin.

Fyysisistä ylikunnon mittareista kaikista herkimpiä ovat muutokset fyysisessä suorituskyvyssä, mekaniikassa ja koordinaatiossa lisäyksenä sykkeen muutoksiin submaksimaalisessa ja maksimaalisessa suorituksessa. Noussut submaksimaalinen syke on selvä merkki riittämättömästä levosta. Kuitenkin submaksimaalisten testien tulokset voivat olla harhaanjohtavia. Matala syke tällaisen harjoittelun aikana ei poissulje ylikunnon mahdollisuutta, matala veren laktaattipitoisuus submaksimaalisessa harjoituksessa voi olla todiste kehittyneestä suorituskapasiteetistä ja matalasta lihaksen glykogeenipitoisuudesta. Sen vuoksi on tärkeää mitata maksimaalista fyysistä suorituskykyä submaksimaalisten testien ohella.

Paras keino ylikunnon mittaamiseen sykkeestä on ortostaattinen sykemittaus.

Ylikunnon ehkäiseminen on paras hoitokeino. Järkevästi toteutettu harjoittelu yhdistettynä lepoon, oikeaan ravintoon ja uneen auttaa kehoa parantumaan. Masennuksen tunnistaminen ja hoito on tärkeää.
Harjoittelun jaksottamisen pitäisi estää ylikunto. 52 viikkoa vuodesta on jaettu harjoitusjaksoihin joita sanotaan makrosykleiksi. Jokaista harjoitusviikkoa kutsutaan mikrosykliksi. Jokainen mikrosykli sisältää kuormittavia päiviä ja lepoa sopivissa annoksissa. Kolme tai neljä mikrosykliä muodostaa mesosyklin. Mesosykli koostuu kahdesta tai kolmesta kovempikuormitteisesta mikrosyklistä ja yhdestä palauttelevasta mikrosyklistä.

Jos ylirasitusta ei pystytä välttämään ehkäisykeinoista huolimatta niin tehokasta hoitoa tarvitaan. Paras hoito on levätä ja välttää urheiluaktiviteetteja noin kaksi viikkoa. Tauon jälkeen potilas voi aloittaa kevyen harjoittelun. Urheilijoiden tulisi koittaa eri urheilulajeja ja pidättäytyä siitä harjoitteluintensiteetistä mikä aiheutti ylirasituksen. Harjoittelun tulisi alkaa hitaasti ja sillä tahdilla mitä potilaan tunteet antavat ilmi.

Urheilijoiden tulisi unohtaa mennyt ja keskittyä tulevaan sillä muuten he saattavat alkaa vertaamaan suorituskykyään ja tuntemuksiaan aikaisempaan tilaan, ennen ylirasitusta. Tämä hidastaa palautumista ja tuo ilmi kuinka suuri merkitys psykologisilla tekijöillä on palautumisessa.

Masennus on yksi suurimmista psykologisista oireista ylikunnosta kärsivien urheilijoiden keskuudessa. Urheilijoiden tulisi saada terapiaa mahdollisimman nopeaa sillä se nopeuttaa paranemista.

Oikeanlainen ravinto on yksi tärkeimmistä taustatekijöistä ylikuntoisille urheilijoille. Jos ruokavalio on kunnossa niin lisäravinteilla ei ole huomattu olevan vaikutusta ylikunnosta palautumisen nopeuteen.

Riittävä uni on myös tärkeää. Matkustaminen voi lisätä väsymystä, mutta joissain tapauksissa maisemien vaihto ja uudet harrastukset voivat nopeuttaa paranemista. Lisääntynyt seksuaalinen aktiviteetti voi auttaa parantuvaa urheilijaa.

Hieronta, kylmä- ja lämpöhoito voivat auttaa myös, mutta tapauskohtaisesti. Niistä voi olla myös haittaa väärin toteutettuna.

Phuuh. Vaikee setti, mutta myös silmiä avaava ja ite huomasin kuinka paljon on tehnyt niin väärin asioita kuin olla ja voi.

Loppupuolella tätä linkkiä löytyy suomenkielisenä ja ehkä selvemmin ilmaistuna nuo samat ylikuntoon liittyvät asiat:
http://www.cism-shooters.fi/M08601.htm

Toinen linkki myöskin samaisesta aiheesta:
http://personal.inet.fi/atk/pehkonen/penkki/ylikunto.htm

Adblock test (Why?)



Pikkutoiston Pakkojättiläinen - Ylikunto

jeudi 29 août 2024

Lihasepätasapaino, olkapäät ylikehittyneet

You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ilmeisesti on päässyt jonkinlainen lihasepätasapaino kehittymään. Olkapäät ja selkä on hyvin kehittyneet, samoin jalat. Mutta rinta ja vatsalihakset eivät.
Ilmeisesti penkkipunnerruksessa nosto tapahtuu liiaksi olkapäillä. Mavessa ykkösmaksimi on 150-160, kyykky 110-120. Penkkiä en ole hetkeen kokeillut ykkösmaksimia.
90kg nousee 6 kertaa vaivalloisesti. Ilmeisesti alaslasku menee liian temmoksi ja karkaa helposti olkapäille.

Aion erästä kolleega konsultoida liikkeessä, mutta olisiko tuossa mitään mieltä, jos jättäisi syksyn aikana selkätreenit vähemmälle ja tekisi penkkiä huomattavasti enemmän? Penkissä myös painoja vähemmän ja tekniikka kuntoon.

https://saliohjelma.info/rintalihakset-kasvuun-8-viikon-treeniohjelma-rinnalle Tuosta on tarkoitus lähteä rakentamaan ohjelma. Käyn työpaikan salilla, niin siellä ei ole mitään hienouksia. Parilla kaupallisella salilla olisi sitten smithiä yms.

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO

Jos rintaa haluut paremman tuntuman kannataa vaihtaa tai ainakin kokeila tankopenkki, käsipainopenkkii

Ilmeisesti on päässyt jonkinlainen lihasepätasapaino kehittymään. Olkapäät ja selkä on hyvin kehittyneet, samoin jalat. Mutta rinta ja vatsalihakset eivät.

Aivan sama kuin itselläni aikanaan. Neuvoni olisi, että jätä vapaat tankopunnerrukset hetkeksi pois ja korvaa ne käsipainopenkillä eri kulmista, sekä tuetuilla punnerruksilla joissa saat kuormitetun venytyksen kuten esimerkiksi smithillä. Eristäväksi liikkeeksi jos sellaisen haluat, ota pecdeck/flyes kone. Unohda kuormat ja keskity hyvään lapatukeen sekä siihen että rutistat hauikset/taipeet yhteen, lapojen pysyessä koko ajan takana jolloin rinta pysyy uloimpana, eivätkä etuolkapäät pääse hyppäämään eteen tekemään pääosaa työstä.

Vatsalihaksille jalannostot roikkuen, eli nilkat ylös tankoon ja alhaalla koko ajan spennaat vatsoja etkä päästä jännitystä pois. Toinen liike mitä tarviit on voimapyörä, sillä sama juttu eli keskityt kunnon supistukseen ja ala-asennossa ehdoton pito lankulla ettei mene selkä notkolle. Jos haluat hifistellä, niin loppuun voit pumppailla jumppapallolla loput mehut pois ja siinä voit laskea vatsat myös venytykseen, josta lähdet supistamaan niin paljon kuin kykenet.

Ei liikaa sarjoja yhdessä reenissä, keskity laatuun ja palautumiseen.

Noniin. Eli ongelma on selkeästi se, että tanko liikkuu liian alas. Siitä kun alhaalta nostaa ylös, niin olkapäille tulee liikettä. Ymmärsin aikaisemmin, että liian läheltä kaulaa nostaminen rasittaa olkapäitä, mutta ilmeisesti myös liian alhaalta nostaminen rasittaa. Oikeasti kovilla penkkaajillahan olkapäät ovat supervahvat ja heillä tulee reippaasti isompi kaari selälle, niin tangon liikekin jää pienemmäksi.

Itsekin kyllä otan kaaren, mutta slatseja pitäisi vielä enemmän tuoda yhteen.

Adblock test (Why?)



Lihasepätasapaino, olkapäät ylikehittyneet

lundi 26 août 2024

Paastoaminen

55h kohdalla tuli tällä kertaa vedettyä peli poikki. Lähdin tähän täysin kylmiltään ja ilman minkäänlaista IF vetoa ennen niin tänään vaan ei pää kestänyt enää jatkaa. 3kg oli paino tippunut ennen syömistä tänään ja yleisesti kokemuksena oli varsin mukava ja jatkan tästä nyt 6/18 IF:llä jokusen päivän josta siirryn sit OMAD:iin ja 2 viikon päästä viikonloppuna kokeilen uudelleen saada tuon 72h läpi. Uskoisin että on paljon helpompaa kun keho tottuu että ruokaa tulee vaan rajallisena aikana vuorokaudessa.

Adblock test (Why?)



Paastoaminen

dimanche 25 août 2024

Jos söisit ruokahalusi mukaan, kuinka paljon söisit kaloreita päivässä?

Jäätelöpaketti, makkara-, jauheliha-, kanapaketti, karkkipussi jne. Nehän on kokonaisuuksia. Ei niitä ole tarkoituskaan pilkkoa osiin.

Sama kuin muilla. Joskus teinivuosien jälkeen sain muutamien vuosien pakkosyötöllä kehopainon setpointin nousemaan n.10kg.
Nyt keski-ikäistyessä ongelma on tietty se että keho haluaisi kovasti yhä pysyä siellä…
Eli paino nousee melkein heti jos täysin ajattelematta mitään syö.
Vaikea sanoa kaloreista, mutta kaikenlaista paskaa tulisi syötyä enemmän.

Sen on kyllä vuosien saatossa huomannut että ravintoarvot, varsinkin proteiinin määrä, on ihan yhtä tärkeä peruste ruokavalinnalle kuin maku. Tai siis että vaihtoehtoja puntaroidessa se on ihan automaattisesti mukana.

Adblock test (Why?)



Jos söisit ruokahalusi mukaan, kuinka paljon söisit kaloreita päivässä?

lundi 19 août 2024

Markku "Sensei" Tikka

Tarkennetaan sen verran, että en suinkaan ole "siirtynyt" voimanostoon, vaan itse asiassa ensimmäinen salitreeniin liittyvä laji, missa olen kilpailun aloittanut oli voimanosto. CBB tuli vasta sen jälkeen.

Toisekseen treenit meikäläisellä on aina ollut sekä voimaan että lihasmassaan keskittyviä, koska ne kaksi ominaisuutta ei sulje toisiaan pois, vaan pikimmenkin päinvastoin eli varsinkin naturaaleilla yksi on edellytys toiselle. Tosin minulle "voimabodaus" ei ole ikinä tarkoittanut sitä, että reuhotaan liikkeet huonolla tuntumalla mahdollisimman suurella painolla keinolla millä hyvänsä, vaan ensin treenissä tulee voimaliike/osuus ja sitten tuntumapohjaisempaa "massatreeniä".

Adblock test (Why?)



Markku "Sensei" Tikka

dimanche 18 août 2024

Elokuva-arvostelut!

Joo, niitä arvosteluja.. :

XxX
Aika peruskamaa, kovasti paukkuu ja Vin Diesel puhuu matalalla äänellä ja vähän.. Silti jää aika tyhjä olo. Noh, stuntit on ihan hienoja. Ja ei se Vin edes ole kovin iso.
6 hauista.
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1812&rfr=3&sc=1&frmt=&lang=fi

Medusan Verkko (bourne identity)
Todella hyvää viihdettä! Matt Damon jyrää niin toiminnallisesti kuin näyttelijäntaidoissakin! Actionia riittää ja juonikin on juuri sopivan mukaansa tempaava.
9 hauista.
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1771&rfr=3&sc=1&frmt=&lang=fi

Salton Sea
Odotin tältä leffalta vähän enemmän, mutta lopputulos jäi aika latteaksi peruskamaksi. Val Kilmer hoitaa kuitenkin homman kotin ihan mallikkaasti.
7 hauista.
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1775&rfr=3&sc=2&frmt=&lang=fi

Matkalla perditioniin (road to perdition)
Ihan hyvä, mutta jotain jäi taas puuttumaan! Tom hanks ja muut hyvät näyttelijät tekevät leffasta kuitekin ihan katsottavat.
7,5 hauista
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1811&rfr=3&sc=2&frmt=&lang=fi

Peloista pahin (sum of all fears)
Aika jees pätkä, jenkeissä pamahtaa pitkästä aikaa oikein a-bomb ja Ben affleck pelastaa maailman.
8 hauista
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1784&rfr=3&sc=2&frmt=&lang=fi

signs
Siis.. Aivan perseestä. Perseestä. Miksi ne **tun alienit eivät muka päässeet sinne kellariin? Miksi? Miksi ne lähtivät yhtäkkiä pois maapallolta?
Hetkittäin ihan ok tunnelma, ja pari yllätystäkin, mutta muuten niin surkea tapaus kuin olla ja voi. M. knight Shmamalayahuhhelihuun tyylin kyllä tunnistaa tästäkin leffasta.
5 hauista
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1790&rfr=3&sc=2&frmt=&lang=fi

Luolamies (Caveman's valentine)
Paikoitellen yllättävän hyväkin leffa, varsinkin Samuelin roolisuoritus on hyvä! Mutta ei aineksia loistoleffaksi..
8 hauista
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi.cgi?sid=1746&rfr=3&sc=3&frmt=&lang=fi

Pilviin piirretty (dark blue world)
Loistava leffa, suosittelen kaikille. ilmataistelukohtauksissa kotiteatteri pääsee oikeuksiinsa, ja näyttelijät hoitavat homman kotiin loistavasti! Puolalainen leffa, joka sai suomessa "rakkautta ja anarkiaa" leiman kanteensa.
9,5 hauista
http://www.makuuni.fi/cgi-bin/filmi...in+piirretty&mformat=0&desc=&scateg=0&lang=fi

Adblock test (Why?)



Elokuva-arvostelut!

samedi 17 août 2024

Kamppailulajien uutislinkit

It was worth a shot.

While there was probably the preverbal snowball's chance of making it happen, resigned UFC heavyweight champion Randy Couture told the Chronicle that he took a stab at arranging a co-promotion between the UFC and M-1 Global for a bout against Fedor Emelianenko.

"We got an official offer from M-1 to the UFC to do a co-promotion for the Couture-Emelianenko fight, and they (UFC) rejected that offer. Really, the only thing standing in the way for that fight right now is Dana and the UFC. Obviously, M-1 is happy to do a co-promotion like that. It only serves to help them. I think the UFC is looking at it the other way, and it's like why do we want to help out another organization? The fans want to see that fight. At some point, you have to put that first."

'Some point' won't come before Oct. 11. That's when the second of Couture's two UFC contracts - the employment agreement - expires.

Adblock test (Why?)



Kamppailulajien uutislinkit

vendredi 16 août 2024

Utti Hulkki Hietala

Koska on ne kisat mihin Hulkki on menossa ? Ja mihin asti Hulkki meinaat tiputella siihen mennessä ? Kova kunto kyllä :kippis1:

Adblock test (Why?)



Utti Hulkki Hietala

mardi 6 août 2024

Kulttuurisota, konservatismi vs liberalismi, sukupuoli- ja vähemmistöpolitiikka, jne.

Nähdäkseni tässä ilmiössä ei ole mitään uutta auringon alla. Ihmiselle on luontainen taipumus hakeutua ryhmittymiin ja rakentaa omaa identiteettiään niiden kautta. Oma ryhmä tarvitsee kuitenkin verrokiksi jonkun toisen ryhmän, joka on erillainen ja yleensä siksi vihollinen. Jos ajatellaan vaikkapa militanttia feminismiä niin nähdäkseni se on yksi tällainen ryhmittymä, jonka jäsenet määrittelevät itsensä feministisen ideologian kautta. Vihollisia ovat sitten luontaisesti miehet ja toiset naiset, jotka haluavat esim. hoitaa lapsia kotona. Identiteettiryhmän jäsenten ei tarvitse edes käytännössä noudattaa omia oppejaan, kunhan saa mouhota muiden mukana ja tuntea olevansa tärkeällä asialla.

Jos ajatellaan miesyksilön elämää maailmassa niin aina on ollut ryhmittymiä, jotka ovat määritelleet miesyksilön viholliseksi jollain perusteella. Jos ajatellaan vaikka Suomen historiaa niin perinteisesti vihollinen on toinen mies:

savolaiset vs. hämäläiset,
suomalaiset vs. saamelaiset,
punaiset vs. valkoiset,
suomalaiset vs. neukut,
Röbän gibat vs. Sörkan sakilaiset,
TPS vs. Jokerit,
jne...

Nyt eletään aikaa, jona myös naiset perustavat omia ryhmittymiä ja julistavat niille vihollisia. En itse koe tilannetta erityisen uhkaavana, vaikka tiedostankin kuuluvani joidenkin ryhmittymien viholliskuvaan. Niin pitkään kuin niiden toiminta on harmitonta kiukuttelua niin siinäpähän päästelevät höyryjään. Naisvihollisten etu on siinä, että niiden ainoa ase on vetoaminen siihen, että muut ihmiset muuttuisivat heidän mielikseen. Miesryhmittymät ovat hankalampia, koska niiden aseena on historiallisesti tappovehkeet, joilla voimallisesti pakotetaan toiset ryhmittymät muuttamaan tapojaan. Niin pitkään, kun maailmassa on naisia, jotka kiihottuvat "sovinistisesta" käytöksestä, niin ihan sama mitä mediassa huudellaan. Oma ryhmittymäni on lähinnä oma perheeni, mutta ketjun aiheenmukaisessa jaottelussa olen kaiketi konservatiivinen mies. Tämän ryhmittymän asiaa ajan nähdäkseni parhaiten elämällä oman agendani mukaan. Olen itse ymmärtänyt konservatiivisen mieheyden siten, ettei mies kysele feministeiltä tai muilta idetiteettijengeiltä hyväksyntää omalle elämälleen. Mies elää niinkuin mies elää. Jos joku toinen nousee elämäntapaa vastaan niin sitten kaivetaan esiin tappovehkeet ja tapellaan. Sitten mahdollisesti alistutaan jos mies on kuollut tai ei muuten jaksa enää tapella. Jos joku kirjoittaa jotain netissä tai julkaisee mainoksen niin siitä on kyllä niin turvallisen pitkä matka alistumiseen, ettei pahemmin pulssi nouse.

Adblock test (Why?)



Kulttuurisota, konservatismi vs liberalismi, sukupuoli- ja vähemmistöpolitiikka, jne.

Auton ostamisen sietämätön tuska

AUTOKUUME, siinä ei yleensä ole järjen kanssa mitään tekemistä. Itselläkin sellainen tällähetketkellä on. Onneksi haen harrasteautoa niin sitä järkeä ei tarvi paljoa löytyäkkään, kaksi käyttö rotiskoa siirtävät jo kehon paikasta a, paikaan b.

Suoraan sanottuna Huppe on helvetin idiootti jos vaihtaa tuon bemun johonki prkl toijotaan tai skoodaan. Itse ajelisin bemarilla vaan menemään ja joka vuosi mitä eteenpäin mennään niin rahaa säästyy.

Tilanne huppe vaihtaa vaikka sen skodan, maksaa välissä 10000e, ajaa liikkeestä ulos ja koittaa myydä skoodaa niin saakin enään 5000e enemmän kuin bemarista. Ja auto on paljon huonompi.

Adblock test (Why?)



Auton ostamisen sietämätön tuska

samedi 3 août 2024

Sami Tuovinen

Sami on alkanut tuottaa bodausaiheista videomateriaalia, joten teen ketjun kyseisestä kilpailijasta. Sami voitti CBB junnukilpailut Expossa 2014(?) ja 2016 oli CBB:n yleisessä sarjassa SM5. Kehonrakennuksessa Sami debytoi kuluneena syksynä sarjassa +90kg, jääden ensimmäisenä miehenä finaalin ulkopuolelle (7.). Ikää Samilla on 29 vuotta ja asuinpaikka on Kuopio. CBB aikoina Samia koutsasi Tuukka Heikkinen ja tämän syksyn kisoihin johtaneen prepin Sami edusti Team JiiPee:tä. Ennen bodaushistoriaa Samilla on kilpailutaustaa penkkipunnerruksesta, jossa menestys oli junnusarjoissa hyvää.

Adblock test (Why?)



Sami Tuovinen