samedi 25 février 2017

Suomen kamppailumedian tulevaisuus

Perinnelajit ovat tässä siitä ongelmallisia, että niissä ei (yleensä) kilpailla ja ne ovat jakautuneet todella moniin lajeihin ja tyyleihin.

Kilpailun puutteen johdosta ei oikein ole mitään suurempaa uutisoitavaa. Jos jostain karatemestarista tekee haastattelun, niin sitä ei ole mitään uutta sanottavaa vuoden kuluttua, kun se vain treenaa ja opettaa niin kuin ennenkin. Kamppailu-urheilutähdistä taas voi kirjoittaa säännöllisesti, koska heistä riittää juttua siitä miten edelliset matsit on meneet, mihin organisaatioihin nyt tähdätään, miten alkuvuodesta tullut olkapäävamma on kuntoutunut jne.

Hajanaisuus on myös ongelma. Jo erilaisia karatetyylejä on Suomessa kymmeniä ja jotain mestaria pitää merkittävänä oman lajin guruna vain pieni porukka. Jos kirjoittaa jutun jostain eturivin thainyrkkeilijästä, niin kaikki Suomen thainyrkkeilijät ovat siitä kiinnostuneita. Mutta jos kirjoitat jutun Shotokan Kase-Ha karatemestarista, niin siitä ovat kiinostuneita ensisijassa Shotokan Kase-ha -karatekat ja Shorin-ryu Seibukan -karatekoille mies ei välttämättä ole sen kiinnostavampi kuin se thainyrkkeilijä.

Ongelman havaitsee helposti lukemalla vanhoja Budoka-lehtia.

Let's block ads! (Why?)



Suomen kamppailumedian tulevaisuus

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire