dimanche 26 février 2017

Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

Ei taida olla tälläistä ketjua, missä käsiteltäisiin eri puolilla maailmaa tapahtuvia asioita. Laitan pystyyn kun kiinnostaa mitä maailmalla tapahtuu.

http://ift.tt/2dvPxbF

Esim. Saksassa saattaa muhia seuraavan talouskriisin kipinä kun investointipankki Deutsche Bank on vaikeuksissa. Merkel on ainakin julkisesti kieltäytynyt avustamasta pankkia, mutta sen ollessa "too big to fail" saa nähdä mitä tapahtuu. Käydäänkö taas eurooppaisen veronmaksajan kukkarolla kuten edellisen kriisin aikaan ja pelastetaan itsensä liemeen keinoltellut pankki vai miten toimii pankkiunioni, jossa pitäisi sijoittajavastuun toimia? Edellisestä talouskriisitä ei ole vielä selvitty ja mahdollisesti uutta on tulossa.

Toisaalla taas Intia ja Pakistan kalistelevat sepeleitä (jälleen) http://ift.tt/2dmOFqy

Kyseessä on kaksi ydinasevaltiota, jotka ovat olleet ydinsodan partaalle ennenkin, joten konfliktin eskaloitumisen välttäminen olisi toivottavaa. Kashmirin tilanne on verrattavissa osin Israelin ja Palestiinan vääntöön. Eri osapuolet kiistelevät siitä kenellä on oikeus alueeseen. Tuossa Kashmirin tilanteessa on sanansa sanottava myös Kiinalla, joka hallitsee pientä osaa.
Syyrian tilanne ja Lähi-Idän tilanne muutenkin on aivan tarpeeksi sekaisin, joten toivottavasti tästä ei tule uutta kriisiä.

Sivuaa isosti maahanmuuttoa, muuta laitan nyt tänne. Unkarissa on parhaillaan käynnissä kansanäänestys EU:n määräämiä pakolaiskiintiöitä vastaan. Ei-äänten ennakoidaan voittavan. Nyt odotellaan täyttyykö 50% äänestysvaatimus, jotta tuolla olisi lainvoimaa. http://ift.tt/2dQVjIn
Läpi mennessään on tiedossa mielenkiintoista keskustelua miten tuohon äänestykseen reagoidaan EU:n isoissa pöydissä. Unkari saa näkemyksilleen tukea esim. Slovakialta, joka ei hyväksy kiintiöitä ja siirtoja. Maa veti unionin päätökset EU:n tuomioistuimeen. http://ift.tt/29fBPaP

Miten reagoivat Visegrad-maat?

Mielipiteitä?

Let's block ads! (Why?)



Yleinen maailmantalous/politiikkaketju

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire