samedi 27 mai 2017

Vinopenkki, ylärinnan massaliike

Vinopenkki toimii oivana apuna rintalihasten kehittämisessä penkkipunnerruksen ohella. Oikealla tekniikalla tehty vinopenkki venyttää todella voimakkaasti rintalihaksia, mutta on väärin tehtynä yhtä riskialtis kuin penkkipunnerrus tasapenkillä.

Tässä hieman vinkkiä punnerrukseen.

Kulman pitää olla alle 45 astetta, muutoin rasitus on liikaa etuolkapäillä. Noin 30 asteen kulma on täydellinen vinopenkkiin ja sen voi hyvin toteuttaa säädettävällä penkillä.

Vinopenkissä pätee samat säännöt lapojen suhteen kuten tasapenkissäkin. Lavat siis taakse ja rinta ulos. Ota sopiva käsien pituudesta riippuva asento(penkkiotetta hieman kapeampi) tangosta ja nosta se telineestä, muista pitää lavat takana. Ota hapet sisään ja laske tankoa rauhallisesti kohti kaulaa. Laskun aikana työnnä rintaa vahvasti ulos, mutta älä nosta persettä penkistä, tarkoitus on pitää kulma. Jippo tässä on laskea tanko todellakin ylös, eli kaulalle, tämä aiheuttaa uskomattoman venytyksen rintalihaksissa ja saa poltteen aivan hirvittäväksi. Kaulalla rauhallinen kontrolli ja räjähtävä supistus ylös, muista samat säännöt kuin penkissäkin, eli kyynärpäät eivät saa levitä, vinossa tämä on kriittistä rinnan rasitusta silmälläpitäen.

Suosittelen liikeradan harjoittelua smith laitteessa ja siinä teen itse aina vinopenkit. Tässä liikkeessä kaveri on enemmän kuin hyvä olla, sillä dynaamiset pakkotoistot ovat tässä omiaan antamaan infernaalisen poltteen lihaksiin. Kaveri siis auttaa 3-6 toistoa lopusta niin, että vauhti pysyy kokoajan samana alaslaskun ollessa kutenkin varsin kontroloitu.

Muistakaa pitää alussa maltilliset painot, tässä ei repimällä saa kuin kusipäitä aikaan, kontrollilla saat kohdistettua liikkeen vahvasti rinnalle ja näin takuuvarmaa kehitystä pecseihin.

[​IMG]

[​IMG]

Kuvat otettu City gymillä

Let's block ads! (Why?)



Vinopenkki, ylärinnan massaliike

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire