mardi 18 décembre 2018

Talonrakentajan pahimmat vitutukset - miksi ei kannata rakentaa taloa?

Jos vastaava on asiansa osaava, reklamointitarpeita ei tule ;) näin tapahtuu elokuvissa, rakentamisessa tapahtuu aina ennalta-arvaamattomia kolhuja ja osumia.

Ja niinkuin aikaisemmin sanoin, vastaava mestari hankkii kyllä kustannukset takaisin mm. oikeilla ja kilpailutetuilla hankinoilla. Riippuu tosiaan minkälainen talo on rakenteiltaan etc. vastaavat (ei ison organisaation edustajat) veloittavat n. 80 €/h. Pointti tässä vastaava-asiassa yleisesti oli, että apua on saatavilla, ei sitä rekeä ole tarkoitus välttämättä itse vetää.

Jälkikäteen jossiteltuna, ehkä Hupen tapauksessa olisi vältytty tuolta "pienestä näkemyserosta" elementtien koon suhteen yms. siihen littyvästä, jolloin reklamointitarvetta ei jälkikäteen olisi tullut. Näin ollen olisi saatu laadukas tuote ja kumpikin osapuoli olisi ollut tyytyväinen.

Vastaavan tarve on mielestäni tarpeellinen varsinkin talopakettien hankintoja suorittaessa, sisällöt ja toteutukset ovat erittäin hankala verrata keskenään. Toisaalta, jos teet itse pitkästä tavarasta, ei vastaavan tarve ole niin suuri (mitä nyt antaa neuvoja työtekniikoissa) enemmänkin osaava rakennesuunnittelija on tuolloin rahansa arvoinen.

Yleisvikana meillä suomalaisilla on se, että jokainen osaa rakentaa. Näinhän se saattaa olla, mutta kun siihen liittyy nykypäivänä todella paljon muutakin. Wc on tuotu talon sisälle, lämmityksenä on ilmavesihärmeseparaattori-laitos ja saunakin on nykyään sisätiloissa. Eli tekniikkaa ja detaljeja on todella paljon ja siihen kun lisätään nykyaikaiset rakennuspaikat, jotka ovat enemmän tai vähemmän niitä huonompia paikkoja. Kaikkea ei vaan voi hallita itse.

Let's block ads! (Why?)



Talonrakentajan pahimmat vitutukset - miksi ei kannata rakentaa taloa?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire