mardi 2 janvier 2024

Hauiksen irtirepeäminen

Magneetissa näkyi, että jänne on kokonaan irti. Leikkausaika varattu ja vakuutusyhtiön pikapäätöstä odotellaan.

Yksi asia tässä kuitenkin ihmetyttää. Käsi toimii kaikinpuolin hyvin. Eilen puoli tuntia lumitöitä ja sitten tänään uskaltauduin tekemään jo lihastestejä varovasti. Joka suuntaan voimaa tuntuu olevan, myös uloskierto. Toistomäärä ( painoa oli vain 6 kg, en uskaltanut tässä vaiheessa kokeilla enempää ) oli hauiskäännössä saman verran toistoja ensimmäisessä sarjassa kuin terveellä puolella. Sarjat tein hitaasti molempiin suuntiin. Väsähti sarjojen välissä vaan huomattavasti nopeammin kuin terve puoli, mutta tein siitä huolimatta useamman sarjan. Kipeää ei tehnyt. Hauis tuli jopa pumppiin. Tätä en ymmärrä.

Siis jos lihas on vain kiinni ylhäältä, miten se voi toimia edellä mainitun tavoin?

Ultraäänessä todettu lihasrepeämä paikallistettiin n. 5 cm kyynärtaipeesta ylöspäin. Kyynärtaipeesta ylöspäin tuntuu olevan hieman lihasta ( vähemmän kuin terveellä puolella ) ja tuon 5 cm:n kohdalla lihas tekee lisäkuopan ja tuntuu sormella.

Tuntuisi oudolta, että olisi käynyt niin, että sekä lihas että jänne olisivat molemmat revenneet. Jos toinen antaisi periksi, niin tuskin toiseen tulisi vauriota. Vai olisiko se mahdollista?

Käsikirurgi sanoi, ettei noita aina leikata ja eniten leikkaamattomuus vaikuttaa ulospäin kiertämiseen ( "= ruuvaustyyli " ) ja sanoi, että jos työkseen ruuvaa, silloin eniten haittaa. Kokeilin puristaa ja ruuvata samaan aikaan, niin hyvin oli voimaa. Tällöin kyllä hieman kipua hauiksessa, jos oli reilusti vastusta. Vastasi myös lihaksen surkastumis kysymykseen, että pikkuhiljaa surkastuisi olemattomiin. Miten se voi jos lihasta pystyy jännittämään?

Pyytäisin viisaammilta vastausta tuohon, että minkä takia lihas toimii normaalisti, jos se ei ole kiinni alaosastaan? Ja jos se ei ole mahdollista, niin voiko magneettikuvassa olla tulkinnanvaraa?

Vielä semmoinen kysymys semmoiselle, jolta jänne alhaalta irronnut. Tuntuiko missään vaiheessa pienintäkään tuntemusta jänteen irtoamispaikasta. Minulla ei tuntunut yhtään mitään. Ainoastaan hauiksessa oli kipu ja sitäkään ei voi hammassärkyyn verrata.

Adblock test (Why?)



Hauiksen irtirepeäminen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire