lundi 22 janvier 2024

Koronavirus, COVID-19

ihan kaikissa jos menee läpi että kyseessä "Force majeure"

edit : asiasta onkin ollut keskustelua yrittäjät.fi:ssä
"
Suomen Yrittäjien asiantuntija Atte Rytkönen muistuttaa, että ylivoimaisen esteen käsillä oloa arvioidaan aina yksittäistapauksittain. Koronavirus itsessään ei automaattisesti tarkoita force majeure-perusteen olemassaoloa, vaan siihen vetoavan osapuolen on aina pystyttävä osoittamaan, millä konkreettisella tavalla virus on estänyt sopimuksenmukaisen suorituksen tekemisen.

– Sopimuksessa voi olla lueteltuna tilanteet, joissa Force Majeure pätee, mutta on olemassa myös yleinen periaate, jonka mukaan ylivoimaisen esteen ehdot pätevät, vaikka sopimuksessa ei nimenomaista asiaa koskevaa ehtoa olisikaan. Toisaalta, vaikka sopimuksessa olisi Force Majeure -lauseke, koronaan ei välttämättä voi vedota, Rytkönen sanoo.

Tilanteessa arvioidaan sitä, seuraako koronaviruksesta sellaisia esteitä, ettei yritys pysty suoritevelvoitteita täyttämään ja onko muita keinoja."

En sitten tiedä miten tuo matkailuun vaikuttaa... Oma risteilyni 20-22.3 oli itselleni kuluton mutta järjestäjälle hiton kallis monine ruokailuineen ja kuljetuksineen... Hullua jos risteilyt ruotsiin jatkuvat vain siksi ettei isot laivayhtiöt joudu palauttamaan rahoja.

Adblock test (Why?)



Koronavirus, COVID-19

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire