lundi 22 février 2021

Olkapäiden leposärky

Taidanpa päivittää tilannetta hieman tähän ketjuun. Kuka tahansa saa ihan vapaasti ehdottaa kaikkia toimivia konsteja parantumiseen mikäli jaksaa. Kaikki mutusta asiantuntijaan kelpaa.

Tuo määrätty Arcoxia kuuri oli yhtä tyhjän kanssa. Leposärky pysyi vasemmassa kädessä. Lopulta viime kuussa lääkäri laittoi kortisonia siihen. Sen jälkeen olkapäät olivat oireettomat, joskin erittäin heikon tuntuiset. Sain samalla lähetteen fysioterapeutille. Lääkärin ja fyssarin tuomio yhdessä oli 1) ahdas olkapää luonnostaan 2) olkapäät kääntyneet eteenpäin eli apinaryhti. Eli lopputuloksena särky johtuu näiden aiheuttamasta pahasta ahtaudesta ja tulehduksesta.

Fysioterapeutti oli sitä mieltä, että pienet selkälihakseni ovat erittäin heikkoja (yläselkä on noin muuten aina ollut ylivoimaisesti vahvin lihasryhmäni, joten tuntui hieman oudolta). Hän määräsi kaksi eri mahallaan tehtävää lapojen nostoa, joiden pitäisi näitä vahvistaa. Näiden lisäksi määräsi myös kuminauhalla tehtävää sisä- ja ulkokiertoa.

Ongelma on se, että välittömästi näiden harjoitteiden jälkeen kipu palasi. Tein harjoitukset muutaman kerran ja kipu säilyi. Kysyin asiaa fysioterapeutilta, joka totesi, että harjoitteet kannattaa jättää tekemättä mikäli aiheuttavat kipua ja olla vaan. Totesin hänelle, että eipä se kipu ole kadonnut mihinkään 4kk aikana pelkällä lepäilyllä, joten pakko ryhdille olisi jotain saada tehtyä tai vaiva pysyy. Myönsikin minun olevan oikeassa ja sanoi, että älä tee kiertoja ja venyttele rintaa. No nämä olin jo tässä vaiheessa itsekin päätellyt. Meni vaan aika täydellisesti maku kyseisestä fysioterapeutista, kun meikäläisen pitää itse ehdotella hoitomuotoja.

Kysyisinkin arvon pakkislaiset, että olenko täysin hakoteillä, kun mielestäni minun pitäisi näiden lapaharjoitteiden ohella yrittää myös tehdä jotain hieman raskaampia liikkeitä selälle kuten leveää soutua alataljalla. Venyttelyssä pääpaino rintalihaksille ja takakapselille. Tuskinpa muutkaan venytykset pahasta on, koska olen kokonaisuudessa notkea kuin lipputanko? Hierontaakin olen miettinyt. En tiedä kannattaako, koska en saanut fysiolta minkäänlaista vastausta tähän asiaan. En ole käynyt koskaan hierojalla, joten tietämys tästä on täysin nolla.

Kuten alussa sanoin, niin mitkä tahansa näkemykset ovat tervetulleita. Turhauttaa aivan helvetisti tämä asia, koska vaiva sinällään on kohtuu pieni, mutta torpedoi kuitenkin treenaamisen lähes täysin. Tuntuvat nämä työterveyshuollon kautta saatavat asiantuntijat hieman onnettomilta, vaikka ovatkin suuressa yksityisessä yrityksessä työskenteleviä.

Let's block ads! (Why?)



Olkapäiden leposärky

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire