lundi 27 septembre 2021

Hauis-/ kyynärkipu

Vaivana on alkanut olemaan oikean hauiksen, kyynertaipeen kohdalla omituinen kipu, joka esiintyy kiertäessä rannetta ulospäin (peukalo poispäin vartalosta) käden ollessa koukistettuna ja eritoten, kun samalla jännitetään käden lihaksia.
Normaalielämää tämä ei juuri häiritse, mitä nyt kauppakassin riuhtaisu kirpaisee joskus, mutta esim hauiskäännöt ja vastaleuat eivät oikein enää luonnistu kivuitta.

Varsinainen kipuileva kohta on vaikea löytää, kun tuntuu säteilevän koko kyynärtaipeeseen. Jotenkin tuntuisi, että se on tuosta kyynärtaipeesta pari senttiä tuolla käsivarren puolella ennemmin kuin hauiksen puolella.

Kipuilua huomasin eka kerran pari kk:ta sitten ja pidin tuolloin parin viikon tauon kaikista hauista suoraan ja epäsuoraan rasittavista liikkeistä.
Tuo auttoi selkeästi jonkin verran, mutta nyt kipuilut ovat taas palanneet. Viime viikolla oli pakko jättää vastaleuat lisäpainoilla kesken, kun alkoi tuntumaan jo liian ilkeältä.

Olen yrittänyt runnoa hauiksia ja forkkuja auki ja venytellä lisäksi päivittäin.Tällä ei ole tuntunut olemaan positiivista vaikutusta.

Otetaan mielellään vastaan ajatuksia ja apuja kaikilta, joilla kokemusta tai tieto-taitoa asiaan liittyen.
Lääkärille en ole vielä varannut aikaa, kun ei ole normielämää haitannut, mutta kai tuokin on kohta tehtävä.

Historiasta sen verran, että n. viiden vuoden totaalitauon jälkeen tehty paluu salille 7kk sitten ja treenattu siitä asti kotikutoisella 1-jakoisella.

Adblock test (Why?)



Hauis-/ kyynärkipu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire