lundi 13 septembre 2021

Transsukupuoliset kamppailijat

Tuo transnaisten kilpaileminen naisten sarjassa on kyllä huyvin ongelmallista.
Tässä asiassa vaan, kun koitin olympialaisiin liittyen (painonnosto ja siinä puheeksi tuli sitten myös kamppailulajit) keskustella hetken aikaa ihmisten kanssa, jotka puolustavat tällaista toimintaa, niin melko turhauttavaa se oli. Siellä porukka huutaa silmät kiiluen samaa mantraa kuinka "transnainen on ihan oikea nainen. Kaikki jotka muuta väittävät ovat vain transfoobikkoja!"

Siinä ei auttanut, vaikka laittaa monta meta-analyysia biologisen miehen ja naisen fyysisistä eroista ja siitä, mitä se tarkoittaa kun toinen on koko elämänsä elänyt miehen vartalossa ja kaikki sen fyysiset ominaisuudet, luustosta lihaksiin, sisäelimiin ja hormonitoimintaan on kehittynyt miehen elimistöksi. Ei auttanut vaikka laittoi tiedeartikkeleita miehen ja naisen biologisen sukupuolen määrittymisestä ja määrittämisestä.
Se, että nyt on sitten laskettu testosteronitasoja alemmaksi (niin, että ne on vieläkin monta kertaa korkeammat, kuin naisilla yleensä) ei muuta sitä tosiasiaa, että minkälaiseksi se keho kokonaisuudessaan on jo kehittynyt.

Tämä olympialaisissa painonnostossa kisannut Hubbard on hyvä esimerkki. Hän harrasti nuorena painonnostoa ja lopetti sen 23-vuotiaana. Hän aloitti uudestaan harjoittelun 39-vuotiaana ja oli nyt 43-vuotiaana jo maailman huopulla kisaamassa (aiemminkin itseasiassa, sillä olympialaiset lykkääntyivät vuodella ja tuo olympiapaikka on lunastettu jo ennen sitä, eli aika nopeasti tuon nostoharjoittelun uudelleen aloittamisen jälkeen).
Siitä vaan biologiset naiset kokeilemaan perässä ja toteamaan, ettei tuo mitään hyötyä saanut mieheksi syntymisestä.
Kamppailulajeissa jos tämä yleistyy, niin kyseessä on jo oikeasti vaarallinen leikki. Muissa lajeissa tämä on vaarallista lähinnä naisurheilun tulevaisuudelle.

Mutta joo, ei auta kuin toivoa, että järki lopulta voittaa.

Adblock test (Why?)



Transsukupuoliset kamppailijat

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire