lundi 6 septembre 2021

Treenaamisesta ihmeellisiä oireita

Moi, nyt on sen verran alkanut vaivaamaa, niin pakko laittaa kysymystä, jos olisi edes pieni mahdollisuus saada edes vähän auttavia vastauksia tai vertaistukea. Yritän saada kirjoitettua mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi, jos edes joku jaksaisi lukea. Ymmärrän, jos tämä koko itkuromaanipäiväkirja ei tänne kuulu, googlailemalla päätynyt välillä tänne foorumille, niin ajattelin, että voisi sopia tänne.

"Lyhyesti" siis vuodet 18-24 tuli elettyä todella epäterveellisesti paljon päihteitä käyttäen, jonka aikana tuli lihottua 30kg ja liikuntaa en missään muodossa harrastanut, paitsi lähikauppaan kävelin. Elämäntapamuutoksen päätin tehdä ja hommasin salikortin. Ekat puoli vuotta treeni maistu ja jäin täysin koukkuun, treenit kulki, päihteet jäi. Lopetin oikeastaan kaiken tai ainakin siltä tuntui. Päihteet, epäterveellinen ruoka, tupakka ja jopa kofeiini. Kunnes yhtäkkiä aloin huomaamaan treenien jälkeen ihmeellistä sydämen tykytystä ja paljon sain kommentteja läheisiltä, että olen hirveän ärtynyt ja kiukkuinen koko ajan, mitä en yleensä ole. Siitä sitten pikku hiljaa, tuli lisää oireita, mitkä ilmeni joka treenin jälkeen viimeistään illalla esim. palelu, aivosumu, masentuneisuus, ahdistus, ärtyneisyys, jotenkin kipeä ja kuumeinen olo, korkea syke, jostain syystä jotenkin raskaat ja levottomat jalat (varsinkin etureidet nukkumaan mennessä?), yöllä heräsin n. parin tunnein välein ja en saanut enää unta ja jopa surullisuus. Varmaan jäi jotain listasta pois :D Oireet kesti sen pari päivää reenien jälkeen (aluksi) ja mitä raskaampi treeni, sitä voimakkaammat oli kaikki oireet. Lopulta ne alkoi koko ajan pidentyä päivistä jopa viikkoon, niin lopetin treenaamisen kokonaan. Pari viikkoa meni ja mieli oli taas pirteä ja kaikki oireet kadonnut.

Puolen vuoden tauon jälkeen aloin taas kaipaamaan treenailua ja sen HYVÄN OLON tuomaa tunnetta. Samoja oireita alkoi kuitenkin tulla heti vaikka aloin treenaamaan tosi varovaisesti. Päädyin loppujen lopuksi oikeastaan vaan käymään salilla juoksumatolla ja joskus jotain leukoja tein. +20kg pudotin painoa ja päätin, että nyt aletaan keräämää MASSAA, noh eipä tarvinnut montaa treeniä tehdä kun olot tuli taas, joten lopetin treenaamisen taas.

Nyt kahden vuoden tauon jälkeen kävin muutama päivän sitten salilla, puolisen tuntia juoksumatolla ja höyhenpainoilla vähän "huvipuistoilua" kaikissa laitteissa. Hyvä fiilis tuli, kunnes tänään päätin, että aloittelen ihan treeniohjelman. Tein ainakin omasta mielestä todella köykäisesti, mutta vähän enemmän laitoin peliin, ei mitään failureita tai mitään ja lopputulos, että tässä kirjoitan tätä romaania, ahdistuneena, kiukkusena ja hirveässä aivosumussa korkean sykkeen kera.

Mikä v***u tässä oikeen vaivaa? Aluksi epäilin ja ylikuntoa ja siitä kun mainitsin salilla treenikavereille ja mitä paljon lueskellut niin vastauksesi olen saanut, että ei mahdollista, pitäisi pitempiä aikoja tyyliin huippu-urheilijan tasolla. Lääkärilläkin kävin vuosia sitten valittamassa, verikokeissa sun muissa, mutta mitään ei näkynyt. Brintellix mielialalääkettä tarjottiin. :D Nyt tässä taas googlaillut oireita ja törmännyt kilpirauhasen vajaatoiminta oireisiin, joista pystyn monta raksittamaan, mutta vain silloin kun olen treenannut, paitsi tuolla lukee, että hidas syke kuuluisi oireisiin ei nopea. Palelut sun muut alakuloisuudet osuu kohdilleen, mutta kuulemma ei sitäkään voi olla, jos verikokeissa ei ole näkynyt mitään.

Onko täällä ketään, jolla ollut yhtään samanlaista tai uskaltaisi edes arvata, että mikä voisi mättää?

Adblock test (Why?)



Treenaamisesta ihmeellisiä oireita

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire